Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Slovenka, ki je 47 let živela brez zemeljske hrane

MAGDALENA GORNIK

IVO ŽAJDELA | DRUŽINA

Nataša Rupena - objavljeno 06/11/19

Magdaleni Gornik, ki je živela med letoma 1835 in 1896, se je življenje popolnoma spremenilo pri 12 letih. Začela je doživljati stvari, ki jih ni poznala ne ona ne njeni bližnji …

Po prvem prikazanju Device Marije, prejemu prvega svetega obhajila in hudi bolezni je imela Magdalena Gornik videnja in zamaknjenja prav vsak dan. Naslednjih 47 let je živela brez vsakršne zemeljske hrane. Jezusovo trpljenje je doživljala v duhu, duši in na telesu. To je postalo zelo hudo v postnem času, višek pa je doseglo na veliki petek, ko je doživela mistično smrt.

Čeprav je bilo to trpljenje zanjo zelo težko, je ob tem doživljala veliko Božjo ljubezen in popolnoma zaupala v Njegovo voljo. Vse življenje je hudo trpela in s tem zadoščevala za grehe in klicala k spreobrnjenju.


MAGDALENA GORNIK

Preberite še:
Kako je Magdalena Gornik videla nebesa, vice in pekel

Skoraj pozabljena svetnica

Po njeni smrti se je zaradi političnega in cerkvenega položaja njeno ime nekoliko pozabilo. Že sama je napovedala, da bodo minile štiri generacije, preden jo bodo znova odkrili. Pred nekaj leti so se res začeli zanimati zanjo, pri tem pa so prišli do pomembnih virov o njenem življenju.

Vsak od njih je na svojevrsten način prispeval k njeni vnovični prepoznavnosti, vsa dosedanja odkritja pa so danes zbrana v knjigi z naslovom Magdalena Gornik avtorice Martine Kraljič.

Njen grob in rojstno vas Gora nad Sodražico obiskuje vedno več ljudi ter se ji priporoča. Veliko je pričevanj o uslišanih prošnjah in v kratkem naj bi bil za Magdaleno potrjen postopek za beatifikacijo.

V fotogaleriji preberite nekaj dejstev o Magdaleni Gornik.


WEB 3 COUPLE-ARGUMENT

Preberite še:
Se z zakoncem vedno prepirata o istih stvareh? S to kratko molitvijo prekinite začarani krog
Preberite še:
Palača v Sintri hrani edinstven kip, ki prikazuje Kristusovo smrt in vstajenje


AUDIO BOOKS

Preberite še:
Močne besede, ki lahko spremenijo vaše življenje

Tags:
Slovencisvetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.