Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Težave v zakonu? Zatecite se po pomoč k sv. Rafaelu

web3-st-raphael-angel-marriage-intervention-prayer-shutterstock-and-nheyob-cc-by-sa-4.0-1.png

Nheyob - CC BY-SA 4.0

Philip Kosloski - objavljeno 08/11/19

Nadangel Rafael je poznan kot močan posrednik za odnose, ki jih je treba popraviti

Sveti Rafael je eden redkih angelov v Svetem pismu, o katerem lahko beremo daljšo zgodbo in ki pojasnjuje njegovo posebno poslanstvo na zemlji. Pojavi se v Tobitovi knjigi, kjer se razodeva kot zdravilec in tudi kot tisti, ki popravlja zakonske odnose.


MARRIAGE

Preberite še:
Največji in edini izziv v zakonu

Sarino prekletstvo

V Tobitovi knjigi lahko beremo o Sari, ki jo je preganjal hudič. Kar sedemkrat je bila pred tem, da se poroči, a so bili vsi njeni ženini ubiti na predporočno noč. Zaradi tega je bila globoko potrta in je želela umreti.

Po spletu okoliščin se je zaljubila v mladega moža Tobija. Zaljubljenost je bila obojestranska in s pomočjo Rafaelove angelske moči sta premagala demona. Lahko bi rekli, da sta po njegovi zaslugi živela srečno do konca svojih dni.


COUPLE HUGGING

Preberite še:
Kako mi je končno uspelo odpustiti moževo prevaro

Priprošnjik za rešitev težav v zakonu

V vsakem odnosu se kdaj pa kdaj pojavi temno obdobje, ki pa ga lahko premagamo z Božjo lučjo. Sveti Rafael je v tem primeru lahko močan zagovornik, saj ima dokazano reševanje kakršnega koli vprašanja, ki preprečuje, da bi se mož in žena združila v čisti ljubezni.

Kot pri vseh težavah je pomembno, da ste odprti za molitev in Boga ter da odkrijete, s kakšnimi konkretnimi dejanji lahko popravite odnos. Za pomoč prosite svetega Rafaela, še pomembneje pa je, da izkažete svojo ponižnost, premagate svoj ponos, prosite odpuščanja in tudi sami odpustite. Molitev in usmiljenje sta močan duet, ki lahko ozdravi številne zakonske težave.


COUPLE PRAYING

Preberite še:
5 predlogov, če imate težave s skupno zakonsko molitvijo in raje molite v tišini

Z molitvijo svetega Rafaela lahko molite za vaš zakon in ga prosite, naj posreduje za vas ter ozdravi vajino razmerje.

Sveti nadangel Rafael, prosim te, pomagaj nama v vseh najinih potrebah in preizkušnjah tega življenja, kot si bil z Božjo pomočjo smerokaz mlademu Tobiji. Ponižno se zatekam k tebi in prosim, da bi ozdraveli najini duši, najini telesi pa bili zaščiteni pred vsemi hudobijami, da bova lahko z Božjo milostjo prebivala v Božji slavi. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.


TANJA MLAKAR

Preberite še:
“Kot babici mi je več dovoljeno, vem pa, da ne smem preveč posegati v vzgojo svojih vnučkov”


DUŻA RODZINA

Preberite še:
Raziskava pravi: družina ima večji pomen, kot si mislimo


COUPLE

Preberite še:
Možje, tako lahko svoji ženi pokažete, da jo imate radi

Tags:
molitevzakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.