Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Odzval se je klicu na pomoč, ko je umirala deklica. Po krstu je oživela

RATOWNIK OCHRZCIŁ DZIECKO

Bomberos Ciudad del Este/Facebook

Aleteia - objavljeno 13/11/19

Ko običajni poskusi za oživljanje niso uspeli, je prostovoljni gasilec, nekdanji semeniščnik, deklico krstil, in dete je zajokalo

Konec oktobra so v paragvajskem mestu Ciudad del Este prejeli klic v sili, da je v hudi stiski mesec dni stara novorojenčica. Ekipo reševalcev, ki je prispela na kraj dogodka, so sestavljali trije prostovoljni gasilci z voznikom, med njimi pa je bil tudi Jorge Corvalan, ki je, povsem naključno, nekoč obiskoval bogoslovno semenišče.


ANA KAVČNIK

Preberite še:
Prostovoljna gasilka: “Ko zapiska pozivnik, pustiš vse in greš”

Na robu smrti

Corvalan je v pogovoru za Aleteio povedal, da je bilo dete v naročju matere, 13-letne staroselske deklice, ki je prosjačila na mestnih ulicah. Življenjski znaki novorojenčice so bili skorajda nezaznavni.

“Dete je viselo na nitki med življenjem in smrtjo. Položili smo jo v reševalno vozilo in jo odpeljali na mestno urgenco. Med potjo smo jo oživljali, vendar brez uspeha,” je pojasnil Corvalan.


INJURED

Preberite še:
Prva pomoč: “Večkrat kot nekaj naredimo, bolj smo pogumni in suvereni”

Življenje novorojenčice položil v Božje roke

Ko so prispeli v bolnišnico, je gasilec prosil medicinsko sestro, naj mu prinese vodo, da bo otroka krstil.

“V nujnih primerih lahko vsakdo podeli zakrament svetega krsta. Začutil sem, da moramo otrokovo življenje položiti v Božje roke, in to sem storil,” je dejal Corvalan.


MALUTKA RĘKA DZIECKA

Preberite še:
“Ob smrti otroka se čas ustavi, najin svet se je postavil na glavo”

https://www.facebook.com/BomberosCDE/posts/2499343460149462

Gasilec je povedal, da so se v trenutku, ko je izgovoril besede: “Jaz te krstim v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha,” dojenčici začeli vračati življenjski znaki. Ali kot so mestni gasilci zapisali na svojem Facebook profilu: “Dete je čudežno in neverjetno oživelo pred našimi očmi.”

Corvalan je za Aleteio dejal: “Ko sem jo položil nazaj na nosila, je jokala. V teh okoliščinah je bilo to zelo spodbudno znamenje.” Deklico so nemudoma sprejeli na urgentni otroški oddelek mestne bolnišnice.




Preberite še:
“Gasilec mora biti električar, vodovodar, reševalec”

Rešili življenje

Corvalan se je čez nekaj ur vrnil v bolnišnico, kjer so mu zdravniki povedali, da se dekličino stanje izboljšuje. Ne glede na to, ali se je z medicinskega vidika zgodil čudež, so bili Corvalan in njegovi kolegi Božji sodelavci pri reševanju življenja tega otroka.

Zapis na Facebook profilu paragvajskih gasilcev se konča z besedami: “Morda je težko verjeti, morda je bilo zgolj naključje, toda danes smo prepričani in navdušeni, da je naša mala someščanka osrednji lik ene najbolj ganljivih in čustvenih zgodb naše ustanove!”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


BOGDAN KRYZYS KRZAK

Preberite še:
Nekdanji huligan je našel Jezusa: “Postal sem pomemben”


GIANNA MOLLA

Preberite še:
Sveta Ivana Molla – neuradna zavetnica samskih v tridesetih


POPE LEO XIII

Preberite še:
To je najstarejši videoposnetek papeža

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.