Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 21. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Tekaču, ki je imel na dresu napis Jezus rešuje, je življenje rešil moški z imenom Jesus

TYLER MOON JESUS SAVES RUNNER

Tyler Moon | Facebook | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 14/11/19

Bog je za Tylerja Moona poskrbel takrat, ko ga je ta najbolj potreboval

Ko je Tyler Moon lani gledal svojega bodočega svaka, kako teče na maratonu Medtronic Twin Cities, se je tako navdušil, da se je tudi sam lotil teka. Navkljub dobri telesni kondiciji je 25-letnik čutil, da bi bilo zanj prezahtevno, če bi skušal preteči cel maraton, zato se je odločil, da bo na letošnjem maratonu v Minneapolisu, ki je potekal 6. oktobra, pretekel deset milj (16 kilometrov) dolgo tekaško progo.


MARLEEN VERBEEK

Preberite še:
Marleen, ki so ji amputirali nogo: “Nič ni narobe, če sem drugačna”

Na tekmi so ga spremljali in spodbujali zaročenka Amy Greene in njegovi starši. Prosil je, da bi na dresu namesto njegovega imena pisalo Jesus saves, kar v prevodu pomeni Jezus rešuje. “Želel sem, da bi to ljudi, mimo katerih bom tekel, spomnilo na Jezusa,” je Tyler povedal za Twincities.com. Tekač se ni zavedal, kako preroške so bile te besede.

Srce se mu je ustavilo

Tyler je začel teči in njegova ura je kazala, da je v osmih minutah pretekel dober kilometer in pol. Toda po tem, ko je še na hitro objel svojo zaročenko, se tekme ne spominja več, pa čeprav je pretekel kar trinajst kilometrov. Pri nekdanjem nogometnem igralcu je prišlo do ventrikularne tahikardije, ki povzroča hitro in nepravilno bitje srca, zato njegovo srce deset sekund ni moglo črpati krvi. To je bil vzrok za srčni infarkt in številne poškodbe, ki jih je dobil zaradi padca, vključno z zlomljenimi obraznimi kostmi in s pretresom možganov.
Preberite še:
10 športnikov, ki jim ni težko spregovoriti o svoji veri

Tu pa je v zgodbo vstopil Jezus … in to na več načinov!

Jezus resnično rešuje

Za Tylerjem je tekel tekmovalec Jesus Bueno, ki ga kličejo Jesse. 43-letnik, ki je po poklicu anestezijski zdravstveni tehnik, je videl, da je padli tekač v nevarnosti. Ljudem v bližini je naročil, naj pokličejo reševalce, sam pa je Tylerja s svojim sotekmovalcem začel oživljati.

Ko so reševalci prišli, jim je Jesus še nekaj časa pomagal, nato pa je tekel dalje in pretekel vseh šestnajst kilometrov. Ko je končal tekmo, je prek Facebooka navezal stik s Tylerjem in olajšan ugotovil, da dobro okreva.
Preberite še:
Miha Deželak med solzami bolečine in sreče: “Žene me misel na otroke v stiski.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10221658642081016&set=a.3459972703728&type=3&theater

Zdravniki so mnenja, da je šlo pri srčnem napadu za anomalijo in da bo s Tylerjem vse v redu. Obrazne kosti, ki si jih je zlomil, ko je padel na tla, se že celijo. Upajmo, da bosta Tyler in njegova zaročenka Amy na svoj veliki dan, ki bo januarja prihodnje leto, že kot iz škatlice.

Vse dogajanje sta mirno sprejela. Rekla sta: “Predvsem sva vesela, da je Bog poskrbel, da se je to zgodilo tam, kjer se je – kjer so bili vsi ti čudoviti ljudje, ki so priskočili na pomoč. Šel sem teč, potem pa so nenadoma ti neznanci rešili moje življenje.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


RATOWNIK OCHRZCIŁ DZIECKO

Preberite še:
Odzval se je klicu na pomoč, ko je umirala deklica. Po krstu je oživela


STANISLAV KOSTKA

Preberite še:
Mladi svetnik, po katerem nosi ime prva slovenska gimnazija


nenad stojakovic

Preberite še:
“Nisem Superman, tudi jaz se kdaj zjočem, a ne obupam”

Tags:
šport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.