Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 24. februarja |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Vas mika študij na odličnih tujih univerzah? Tu je priložnost

STUDENT

By Serhii Bobyk | Shutterstock

Aleteia - objavljeno 14/11/19

Priložnost za intelektualni in osebnostni izziv

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za nov štipendijski program ASEF Junior Fellows. Gre za triletni program, v okviru katerega izbrani študenti opravijo raziskovalno-študijsko prakso na odličnih svetovnih univerzah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in na Novi Zelandiji, sodelujejo na raziskovalnih projektih s svojega področja delovanja in se vključujejo v razne dejavnosti, ki jih izvaja ASEF.

To so različne delavnice, treningi javnega nastopanja, redna srečanja strokovnih krožkov, javna predavanja in pogovori z zanimivimi gosti.


JURE LESKOVEC

Preberite še:
Bi študirali na Harvardu, Stanfordu, Princetonu? Štipendije za Slovence.

Prijave so mogoče za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije, humanistike in drugih ved. Prijave so odprte za vse slovenske študente in študente slovenskih korenin ne glede na stopnjo in kraj študija.

Ne pozabite

Zgodnji rok za prijavo je 1. december 2019. Prijave, oddane do tega datuma, bodo v celoti upoštevane. Prijave bo sicer možno oddati do 15. januarja 2020, a zainteresirane študente spodbujamo, da se prijavijo čim prej. Prijave je treba oddati na spletni portal https://www.asef.net/junior-fellows. Morebitna vprašanja pošljite na info@asef.net.


GIRL AT MASS

Preberite še:
Nadškof študentom in profesorjem ob začetku študijskega leta: “Vsak si mora zastaviti ta tri vprašanja”

Mreža, ki ostane tudi po izmenjavi

ASEF s svojim štipendijskim programom gradi skupnost perspektivnih mladih, ki tudi po koncu izmenjave ostanejo še naprej tesno povezani z gostujočim okoljem in s profesorji v ZDA. Na ta način ASEF deluje v prid kroženja znanja v Sloveniji in po svetu.

Hkrati izbrane študente vključuje v delovanje tradicionalnih slovenskih skupnosti po ZDA in jim tako vliva nove moči ter motivacijo za ohranjanje slovenstva.

WOMAN LOOKING AT PHONE
Shutterstock

Kaj je ASEF?

ASEF je ameriško-slovenska izobraževalna fundacija, katere ustanovitelji so uspešni Slovenci, ki so se izobraževali v tujini in tam tudi delajo. Fundacija je bila ustanovljena, da bi spodbujala znanstveno, gospodarsko in kulturno sodelovanje med Slovenijo in ZDA.

Ena izmed glavnih vizij in aktivnosti fundacije je, da najperspektivnejšim mladim Slovencem pomaga izpolniti njihov potencial in jim s ponujenimi štipendijskimi programi omogoči dostop do najboljših svetovnih izobraževalnih inštitucij.


GIANNA MOLLA

Preberite še:
Sveta Ivana Molla – neuradna zavetnica samskih v tridesetih


BOGDAN KRYZYS KRZAK

Preberite še:
Nekdanji huligan je našel Jezusa: “Postal sem pomemben”


MIŁOŚĆ PO ZDRADZIE

Preberite še:
Kako po varanju začeti znova

Tags:
študij
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.