Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 1. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Klic dobrote 2019: Vsako človeško srce je poklicano k dobroti

klic dobrote 2019

URŠKA MAKOVEC | ALETEIA

Urška Leskovšek - objavljeno 27/11/19 - posodobljeno 28/11/19

Dobro iz vsakega srca se glasi geslo letošnjega tedna Karitas. Do konca prireditve Klic dobrote, ki je potekala v Celju, in po njej je bilo zbranih dobrih 152.000 evrov

Slovenska Karitas nas s tem geslom vabi k sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski. Vsako človeško srce je zmožno dobrote in ljubezni do bližnjega, vsako človeško srce je poklicano k dobroti in jo lahko izkaže. Iz vsakega srca pa lahko pride dobra misel in želja, dobra beseda in spodbuda, dobro delo, pravijo pri Karitas.
Preberite še:
Skorajšnja brezdomka našla pot iz stiske do dostojnega življenja

Osrednji dogodek tega tedna, dobrodelni koncert Klic dobrote, je namenjen zbiranju sredstev za družine v veliki stiski. Še posebej bi radi pomagali otrokom in mladim v revnih družinah, ki so zaradi negotove zaposlitve, prenizkih dohodkov, nesreč, zadolženosti ali bolezni staršev v zelo težkem položaju.

Pomanjkanje lahko njihove otroke zaznamuje za vse življenje. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki.

Kako darovati

Svoj prispevek lahko nakažete na račun s podatki:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: Klic dobrote – pomoč družinam
Sklic: 00 3514
Koda namena:CHAR
BIC banke: LJBASI2X


NEŽA IN PETER Z ROKO V ROKI

Preberite še:
“Občutek, da nekomu pomagaš, je najboljši”

130 mladih prostovoljcev

Pri pripravi in izvedbi dobrodelnega koncerta je sodelovalo tudi skoraj 130 mladih prostovoljcev, ki na tak način izražajo sočutje in konkretno solidarnosti z ljudmi v stiski. Na sami prireditvi in pri pripravah je sodelovalo 45 mladih prostovoljcev iz YoungCaritas (Karitas mladih v Sloveniji), Srednje zdravstvene šole Celje in lokalnih skavtov. V studiu v Ljubljani je telefone dvigovalo kar 83 skavtov in drugih mladih prostovoljcev.

“Skavti se vsako leto odzovemo vabilu Karitas, da pridemo pomagat, da pospremimo starejše in invalide do njihovih mest. Pri tem upoštevamo naše skavtsko geslo: Bodi pripravljen in pomagaj! Hkrati pa kot skavtski voditelj dam zgled svojim varovancem, svojim klanovcem, da sem danes tukaj z njimi,” je povedal Matevž Hribernik, skavt iz Celja.

Saša Martinčič že 10 let spremlja nastopajoče do odra. “V zaodrju se malce nasmejimo, se z nastopajočimi poslikamo, pozabavamo, potem pa gredo bolj sproščeni na oder.”


RITEM SRCA

Preberite še:
Ritem srca 2019: “Ohranimo vzdušje današnjega večera tudi takrat, ko nam bo težko”

Vrsta nastopajočih

Na dobrodelnem koncertu so ob spremljavi Zdravniškega orkestra Camerata Medica nastopili Pia Brodnik, Nadia Ternifi, Manca Hribar, Petra Stopar, Mojca Bitenc Križaj, Lea Bartha Pesek, Maja Krevs, Irena Vrčkovnik, Lea Likar,  Monika Avsenik, Marjan Bunič, Ivan Hudnik, Gregor Ravnik, Gregor Avsenik, Kvatropirci, Oktet Žetev, Ansambel Saša Avsenika in Robert Smolnikar trio. Večer so povezovali voditelji Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek, v studiu v Ljubljani pa je bila s. Romana Kocjančič.

Oglejte si nekaj utrinkov današnjega večera:


LUKA OVEN

Preberite še:
Karitas od blizu: “Nasmehi otrok nam dajo vedeti, da delamo dobro”

Dobrodošla tudi vaša pomoč

Gledalci ste se lahko ves dan in v času koncerta ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem aktivno vključili v akcijo. S svojim prispevkom ste družinam pomagali, da bodo lažje prenašale težave ter da bodo dobile možnost za človeka vrednejše življenje. Do konca prireditve je bilo zbranih dobrih 120.000 evrov.

Zbrana sredstva na koncertu in v spremljajočih akcijah Klicadobrote so vsako leto namenjena za materialno pomoč, ki jo na Karitas prejema več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji.


KARMEN-JENIC

Preberite še:
“Danes je poplava marsičesa, zato ni slabo, če ima človek vedno pri sebi cedilo”


PIELGRZYM

Preberite še:
Trije nasveti znanega misijonarja o tem, kako najti svoje poslanstvo
Preberite še:
Od ljudi, ki jih srečata v misijonih, se učita, da je treba pomagati nam, Zahodnjakom

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.