Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Policista staršem pomagala do porodnišnice in rešila življenje Maticu

BABY HAND

OTON NAGLOST | DRUŽINA

Fotografija je simbolična.

Urška Kolenc - objavljeno 27/11/19

Zaradi prehitre vožnje sta očka, ki je partnerko peljal v porodnišnico, ustavila policista. Ko sta videla, kaj se dogaja, sta takoj nudila pomoč

Policijska uprava Celje je na Facebooku delila ganljivo zahvalo, s katero se je očka zahvalil policistoma Policijske postaje Slovenj Gradec Sebastjanu Lorberju in Željku Nikačeviću, ki sta poleg zdravstvenega osebja porodnišnice Slovenj Gradec zaslužna za to, da se je 14. septembra rodil zdrav deček Matic.

Po družinskem popoldnevu je mamica zvečer začutila popadke, zato sta se s partnerjem odločila za odhod v porodnišnico. Interval mamičinih popadkov se je v nekaj minutah drastično spremenil, kar je nakazovalo na dojenčkovo stisko. Žena je partnerja v groznih bolečinah prosila, naj prične prehitevati avtomobile. Ker je vozil prehitro, ju je okoli 20. ure ustavila policijska patrulja.


POLICE OFFICERS

Preberite še:
Pogumna dolenjska policista dojenčku rešila življenje: V otročičku sem videla svojo hčerko

Pomoč in spremstvo do porodnišnice

Potem ko sta policistu razložila, da žena rojeva, jima je ta s sodelavcem nudil pomoč in spremstvo do bolnišnice. Ker sta policista vnaprej najavila prihod, so ju že čakali na vratih porodnišnice. S tem so pridobili dragocene minute, ki so se pozneje izkazale za tiste, ki so dečku rešile življenje.

Deček je namreč izgubljal pulz, zato je porodničarka takoj sklicala ekipo, ki je pričela z urgentnim carskim rezom. Porod je bil za malčka zelo težek in osebje se je dolgo časa trudilo, da ga je stabiliziralo.

Matic, ki so ga le nekaj ur po rojstvu odpeljali v ljubljansko pediatrično kliniko, je sedaj že doma in v veselje staršem in starejšemu bratu.


STOPY W DŁONI MATKI

Preberite še:
Rojstvo nedonošenčka – moja zgodba

Iskrena zahvala

Ob koncu zahvale je očka zapisal: “Živimo v času, ko smo ljudje glasni pri kritikah, kazanju s prstom, obtoževanju, ko pa je čas za zahvalo in pohvalo, pa se vedemo kot največji skopuhi. Zato želim izrecno poudariti, da smo sami lahko izkusili samo profesionalno, strokovno in požrtvovalno delo vseh tistih, ki so skrbeli za Matica in nas. Pričelo se je pri dveh policistih v Mislinji in nadaljevalo pri zdravstvenem osebju vseh bolnišnic. Njihovo delo in odločitve so omogočile novo življenje. In kaj sploh lahko rečeš človeku, ki je rešil življenje tvojega otroka? Sežeš mu v roko in rečeš: ‘Hvala … iz srca hvala!'”

https://www.facebook.com/policijaCE/posts/2458219057830149


KARMEN-JENIC

Preberite še:
“Danes je poplava marsičesa, zato ni slabo, če ima človek vedno pri sebi cedilo”
Preberite še:
Skorajšnja brezdomka našla pot iz stiske do dostojnega življenja


little girl sleeping

Preberite še:
Več kot polovica otrok ne spi dovolj

Tags:
preizkušnjerojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.