Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 15. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Zakaj bi na Mladifest hodili v Medžugorje? Marija prihaja v Prekmurje!

MARIJA MURSKA SOBOTA

FOTO BERKE

Tereza Mohar - objavljeno 28/11/19

Naslednje leto, od 15. do 17. maja 2020, bo v Murski Soboti potekal prvi Mladifest v Sloveniji

Duha Medžugorja želijo organizatorji prenesti tudi v Mursko Soboto in vso Slovenijo. Pričakujejo mlade iz vse Slovenije, povabljeni pa bodo tudi mladi iz sosednjih držav.
Preberite še:
Veste, kdo je Marija? Odvetnica, ki Jezusa cuka za rokav

Pestro dogajanje

Na festivalu bodo prisotni mnogi zanimivi gostje, med drugim: župnik iz Medžugorja Marinko Šakota, don Damir Stojić, Martin Golob in Gregor Čušin. Natančen program si lahko preberete tukaj, spremljate pa jih lahko tudi na njihovi Facebook strani.

Kraljica Miru v Murski Soboti

V soboto, 23. novembra, so v Murski Soboti že sprejeli kip Kraljice Miru iz Medžugorja. Ta kip bo romal po vseh župnijah murskosoboške škofije in vse verne zbiral duhovni pripravi na Mladinski festival, ki bo maja.

V Murski Soboti se je zbrala velika množica mladih, družin in mladih po srcu. Pred začetkom svete maše je murskosoboški škof Peter Štumpf sprejel kip Kraljice Miru:

“Do zdaj so naši mladi in mnogi drugi romali k tebi v Medžugorje, naša nebeška Mati Marija. Danes pa si ti iz Medžugorja priromala k nam. Čeprav so te povabili mladi, si prišla tudi za nas, ki nismo več tako mladi. Prišla si, da bi nam dala še bolj občutiti Jezusa med nami. Zato nadvse dobrodošla! Ko boš v prihodnjih mesecih romala po naših župnijah, nam pomagaj utrditi vero v Boga. Po tvoji priprošnji naj Sveti Duh vžge ogenj ljubezni v vseh mladih in tudi v nas odraslih, da te bomo v mesecu maju prišli pozdravit in počastit v Mursko Soboto. Mladifest naj bo hkrati Marijafest!”


KURESCEK

Preberite še:
Marija s Kureščka naroča: “Ostanite zvesti obljubam!”

MARIJA MURSKA SOBOTA
FOTO BERKE

Komu je namenjen?

Mladinski festival je namenjen predvsem birmancem, srednješolcem, študentom in mladim družinam. Seveda so dobrodošli tudi vsi verniki, kajti vse, česar se Kristus dotakne, je mlado, vse oživi, vse postane sveže in novo.

Kako se je rodila ideja za festival?

“Ideja se je rodila med običajnim pogovorom, ko sva z župnikom sedela nekega poletnega večera zunaj in se pogovarjala. Idejo sva predstavila gospodu škofu in nekaterim mladim. Povezali smo se z župnikom v Medžugorju in začeli načrtovati ter pripravljati program. Festival organizira Škofija Murska Sobota, Škofijski odbor za mlade in Stolna župnija Murska Sobota,” je povedal Aljaž Baša, murskosoboški kaplan in voditelj Škofijskega odbora za mlade.
Preberite še:
Kako je Marija pomirila vihar in rešila mornarje

Kako je festival povezan z Medžugorjem?

“Kar veliko mladih iz Slovenije vsako leto roma na mladinski festival v Medžugorje. Velikokrat kdo pove, kako se lahko tam prepusti Bogu, molitvi … Zakaj torej tega ne bi prinesli k nam v Mursko Soboto in v vso Slovenijo?” se sprašuje Baša. “Mladinski festival pa ima svoje korenine in začetke v Medžugorju, kjer se mladi že več kot 30 let zbirajo ob Mariji in Jezusu. Z leti je ta festival postal eden izmed glavnih dogodkov, kjer so mladi katoličani našli mesto in priložnost za krepitev svoje vere.”

Organizatorji si želijo predvsem, da bi se s festivalom okrepila pripadnost Cerkvi ter da bi festival prispeval k rasti vere naših mladih in vseh Slovencev.


BABY HAND

Preberite še:
Policista staršem pomagala do porodnišnice in rešila življenje Maticu


klic dobrote 2019

Preberite še:
Klic dobrote 2019: Vsako človeško srce je poklicano k dobroti
Preberite še:
Skorajšnja brezdomka našla pot iz stiske do dostojnega življenja

Tags:
Marijamladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.