Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 1. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molite ta psalm, da boste svoje srce pripravili na božič

bible

Pxhere | CC0

Philip Kosloski - objavljeno 16/12/19

Psalm 40 vam lahko pomaga globlje vstopati v adventni čas

Advent je čas čakanja in to za sodobnega človeka ni vedno preprosto. Kljub temu nas adventni čas vabi, da smo potrpežljivi in ​​čakamo na Gospodov prihod.

Eden od načinov za bolj poglobljen vstop v advent je prebiranje psalmov, ki so bili napisani še v času, preden se je Jezus rodil. Številni psalmi so tako polni upanja in pričakovanja.


MODLITWA ADWENTOWA

Preberite še:
Kaj je (in kaj ni) advent

Eden izmed takšnih je Psalm 40. Odlomek iz psalma naj postane vaša vsakodnevna molitev med adventom.

Trdno sem upal v Gospoda, pa se je sklonil k meni in uslišal moje klicanje. Potegnil me je iz pogubne jame, iz blatnega močvirja, moje noge postavil na skalo, utrdil moje korake. Dal mi je v usta novo pesem, hvalnico našemu Bogu. Mnogi bodo videli in se bali, zaupali bodo v Gospoda. Blagovoli me, Gospod, rešiti, Gospod, hiti mi pomagat. Naj bodo osramočeni, naj se sramujejo vsi skupaj, tisti, ki mi strežejo po življenju, da bi mi ga vzeli; naj se umaknejo, naj bodo zasramovani, katerim je všeč moja nesreča. Naj osupnejo, ko bodo za petami lastni sramoti, kateri mi pravijo: “Aha, aha!” Naj se radujejo, naj se veselijo v tebi vsi, ki te iščejo. Naj vedno govorijo: “Velik je Gospod”, kateri ljubijo tvojo pomoč. Jaz pa sem nesrečen in reven, a Gospod misli name. Ti si moja pomoč in moj osvoboditelj, moj Bog, nikar se ne mudi.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Tereza Mohar.


SAINT THERESE

Preberite še:
5 navedkov sv. Terezije Deteta Jezusa za doživet advent


MUM, DAD, KISS

Preberite še:
Je prav, da se mama in oče poljubljata pred otroki?


BULIMIA

Preberite še:
Dekle, ki je premagalo bulimijo: “Ko sem imela štiri leta, sem že gledala, kako debel trebuh imam”

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.