Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Bratec z bližino rešil življenje svojemu nedonošenemu bratcu

twins

Elena Stepanova | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 19/12/19

Dvojčka sta dokaz, da ljubezen res dela čudeže

Ko je Hannah Zimunya v 25. tednu nosečnosti nepričakovano dobila popadke, so jo nemudoma sprejeli v porodnišnico. Dvojčka je rodila šele dva dni pozneje. Hannah in njen soprog Xavi sta se razveselila fantkov Dylana, ki ni tehtal niti en kilogram, in Deiniola, ki je tehtal komajda 700 gramov.

Dylan je pridno rasel, zato so ga z bolnišničnega oddelka za novorojenčke v Boltonu premestili v okoli 100 kilometrov oddaljeno bolnišnico v mestu Wrexham. A ko sta ju ločila, se je Deiniolovo zdravstveno stanje poslabšalo. Da bi preživel, so malčka priklopili na kisik. Ko je bil star komaj 14 tednov, so zdravniki že mislili, da ne bo preživel.




Preberite še:
Dih jemajoče slike dojenčkov v maternici

Dylana so pripeljali v Bolton, da bi se poslovil od svojega bratca. Položili so ga v isti inkubator. Ko so ju združili, so opazili izboljšanje.

Kakšen čudež!

Čeprav sta bila skupaj le pet minut, se je nekaj ur pozneje Deiniolovo stanje izboljšalo, zato so mu dodajali le še 50 odstotkov kisika. Ker pa ob sebi ni več imel svojega brata dvojčka, je znova potreboval popolno oskrbo s kisikom. Spet so ju združili in le dva dni zatem so Deiniola odklopili z aparatov.

“Kakšen čudež. Življenje mu je rešil s svojo bližino. Čudovito ju je bilo opazovati in dokazala sta, da ju ne bi smeli ločiti,” je njuna mama povedala za BBC.


LENNART, NILSSON, FOETUS

Preberite še:
Je to lahko še vedno fotografija stoletja ali je preveč škandalozna?

Od tistega dne sta dvojčka skupaj ostala v bolnišnici v angleškem Boltonu še dva meseca. Ko je svojemu bratcu namenil zadostno količino ljubezni, je Dylan januarja tega leta lahko odšel v domačo oskrbo, medtem se je Deiniol mladi družini pridružil štiri mesece pozneje.

Nedavno sta dečka skupaj s svojima staršema in tremi starejšimi sorojenci praznovala svoj prvi rojstni dan. Dvojčka sta zdrava, čeprav bo Deiniol potreboval malce pomoči pri dihanju, dokler se mu pljuča ne razvijejo popolnoma.

Zaradi najnovejših čudežev v medicini lahko tudi nedonošenčki s takšnimi težavami uživajo v življenju. In čeprav znanstveno ni moč dokazati, da sta si dvojčka zares pomagala že z bližino, je lahko ljubezen včasih res čudežna.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja AleteiePrevedel in priredil Rok Furlan. 


PRIMOZ ROGLIC

Preberite še:
Primož Roglič: “Dokler se za svoje sanje boriš, jih je mogoče doseči”


KUCHARZ

Preberite še:
Kuhal je v dragih hotelih, zdaj pa vstaja ob štirih zjutraj, da pripravi izjemen meni


happy couple

Preberite še:
Ali veš, da si čudovito bitje? Tako te vidi Bog

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.