Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 28. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Nasveti za globok pogovor s prijateljem

PRZYJACIÓŁKI

Bewakoof.com Official/Unsplash | CC0

Cecilia Zinicola - objavljeno 20/12/19

Obstajajo teme, ki nam pomagajo spoznavati sočloveka in ohranjati ljubeče povezave

Kdaj ste zadnjič imeli globok pogovor s prijateljem? To ni vedno preprosto. Naš življenjski tempo je pospešen in čas se zdi vedno večji luksuz. Živimo le tisto, kar je najbolj potrebno v dnevu, in težko se nam je ustaviti.

Vendar pa vsi potrebujemo pristna prijateljstva. Prijateljstva, ki nam bogatijo dušo in nam pomagajo biti boljši. Zato je na neki točki pravega prijateljskega odnosa nujno, da se lotimo globljih vprašanj, ki nam omogočajo ohranjanje intimnega, ljubečega odnosa z drugo osebo.


GROUP PRAYER HANDS

Preberite še:
S to molitvijo prosite Boga, naj blagoslovi vaše prijatelje

To pa ne pomeni, da se s prijatelji dotikamo tudi nekaterih globokih stvari, ki jih ne zadevajo, kot so na primer zasebne in izključno intimne zakonske zveze. Govorimo o pogovorih, ki lahko okrepijo vez med dvema prijateljema.

Zato vam priporočamo, da si vzamete čas za prijatelja, ki ga že dolgo niste videli. Če ste daleč stran, ga pokličite takrat, ko mislite, da ima čas za pogovor. Da bi lažje našli globino vašega pogovora, priporočamo, da se lotite nekaterih tem, ki jih predstavljamo v fotogaleriji.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.


SABINA KOŠMRL KAUČIČ

Preberite še:
Nikoli ne uganete, kaj sem rekla besni gospe, ki se je z avtom skoraj zaletela vame


KOBIETA W ŁÓŻKU

Preberite še:
Ženske odvisnice od alkohola za svojo zasvojenost plačajo najvišjo ceno


CHRISTMAS

Preberite še:
Trije recepti za najboljše božične piškote

Tags:
prijateljstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.