Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako se lahko vsak dan sporazumevamo s svojim angelom varuhom

angel-art-artwork-460390

Pexels

Edifa - objavljeno 05/01/20

Bog nam je angele varuhe namenil, da bi nas varovali in spremljali v vsakdanjem življenju. Kaj lahko storimo, da bomo v celoti izkoristili njihovo navzočnost?

Vera nas uči, da so angeli duhovna bitja, obdarjena z razumom in svobodno voljo. Vse odkar so sprejeli ljubeč Božji načrt, so svoj delno neumrljivi obstoj (kajti tudi oni so bili ustvarjeni) preživljali v češčenju Njega, ki so mu podložni in mu pomagajo voditi človeštvo v skladu z zakoni Božje previdnosti. Za nas skrbijo na splošno in posamično. Ljudje se zavedamo, da so nam bili dani v zaščito in pomoč pri našem potovanju proti nebesom, toda ali se lahko z njimi sporazumevamo neposredno?


ANGELS

Preberite še:
Kako hitro se premikajo angeli?

Kakšne so naloge angelov varuhov?

Angeli varuhi naj bi nam lajšali pot v nebesa. To pomeni, da nam pomagajo v vseh stvareh videti Boga in ga izbirati pred vsem drugim. Niso nam dani kot nekakšno življenjsko zavarovanje. Angeli varuhi nas ne varujejo pred nesrečami, boleznimi, nespametjo ali smrtjo čeprav nam pri vsem tem lahko pomagajo. Pomagajo nam, da se trudimo po svojih najboljših močeh in nas učijo, kako se lahko še približamo Bogu.


Ponte Sant`Angelo

Preberite še:
Hm, le kaj počnejo angeli?

Pogovarjajte se s svojim angelom varuhom

Vsak izmed nas ima angela varuha, s katerim se lahko pogovarja. Ko se v molitvi pogovarjamo z bitji, ki so nam bila dana za spremstvo v življenju, Bogu ničesar ne jemljemo nasprotno, zahvaljujemo se Mu za njegovo velikodušnost, ker nam je poslal te nebeške pomočnike.

Zato ne oklevajte: molite k svojim angelom varuhom (in svetnikom, ki so vam posebej pri srcu), da bodo lahko za vas posredovali pri Bogu. Vaš angel varuh ne sme biti brez zadolžitev. In kdo ve, morda vam bo po pogovoru z angelom, ki bo postal vaš “partner” pri dobrih delih, naklonjena milost, da boste resnično začutili njegovo skrbno navzočnost.

Br. Thierry-Dominique Humbrech

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.
Preberite še:
Ko je obležal, mu je bil “Bog bližje kot kadarkoli”


POPES

Preberite še:
Dva papeža: film, ki si ga morate ogledati


GERGETI TRINITY CHURCH

Preberite še:
To so nekatere izmed najvišje ležečih cerkva na evropski celini

Tags:
angeli
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.