Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Ste slabe volje ali zaskrbljeni? Prisluhnite tem pesmim!

MUSIC

PEXELS

Tereza Mohar - objavljeno 09/01/20

Te pesmi vam bodo zagotovo v pomoč, ko boste utrujeni, zaskrbljeni ali brezvoljni

Predstavljamo vam tri slovenske in tri tuje krščanske slavilne pesmi, ki bodo pregnale vašo slabo voljo in vam vrnile upanje v življenje.


RITEM SRCA

Preberite še:
Ritem srca 2019: “Ohranimo vzdušje današnjega večera tudi takrat, ko nam bo težko”

Skupina Odsev: Vse bo prešlo

V tej pesmi nam glasbeniki sporočajo, da je le Bog edini in pravi temelj, ki ostane za zmeraj. “Vse bo prešlo, čutim, ko nemo zrem poveličano telo. Vse, vse mine, le ti ostaneš vekov vek. Dal si majhno, le človeško mi srce, ko pogum usiha, Tebe naj zre. Živa naj voda mojo žejo pogasi, zaščiti me Tvoja kri,” prepevajo.

“Ko smo v težavah ali preizkušnjah, se v tišini ozrimo v Jezusa, in se zavedajmo, da bo res vse prešlo. Tudi če je še tako težko, nas čaka nov dan, nova priložnost, sonce in življenje,” je povedal Primož Križaj, avtor besedila in glasbe.

Skupina Svetnik: Ko ne zmorem

Tadej Vindiš, glasbenik in pevec, ki se je tudi sam spoprijemal s težko boleznijo in preizkušnjo, v pesmi pravi:

“Tema spušča se, že pada noč, teža preizkušenj noče proč, hrup sveta pa skoraj preglasi, kar mi šepetaš v mislih Ti. Kdor bo vztrajal skozi težke dni, praviš, tisti bodo rešeni, a skrbi me, ker ne zmorem sam, in ko padem, Tebe srečam tam. Ko ne zmorem, zmoreš Ti, močno sidro si v viharju mi, ko sem šibek, takrat vstopiš Ti, močnejši kot lahko predstavljam si.”
Preberite še:
Ko je obležal, mu je bil “Bog bližje kot kadarkoli”

Pesem, ki vam bo zagotovo vlila upanje, kajti ko mi ne zmoremo, On nedvomno zmore.


WOMAN LISTENING TO MUSIC

Preberite še:
Tri pesmi, ki si jih zavrtite, ko se v lastni koži ne počutite dobro

Skromni band: Po vodi

V izvirniku je ameriška pesem, ki jo prepeva slavilni bend Hillsong United, dobila svoje različice v več jezikih. Tu ji lahko prisluhnete v izvedbi Skromnega benda. Jezus nas, tako kot apostola Petra, kliče hoditi po vodi. Zaupajmo, saj z Njim zmoremo neverjetne reči.

Ta prelepa pesem vas bo spodbudila, da tvegate in drzno stopate po poti z Njim, ki vas neprenehoma drži za roko. “Po vodi hodit kličeš me, v neznani svet, kjer tvegam vse. (…) Vodi, Duh, me, naj zaupam neomajno, naj po vodi hodim vztrajno, ker Ti želim slediti. Pelji globlje me, nad vse predstave moje, in pomagaj mi ob sebi vero vate utrditi.”

Mercy me: Even if

Ta ameriški bend slavilne krščanske glasbe iz Oklahome skupaj prepeva že od leta 1994. V tej pesmi nas spominjajo na malo drugačno situacijo. Bogu pogosto izražamo svoje prošnje in številne želje, a On jih ne usliši vedno. Takrat smo v skušnjavi, da bi se jezili ali se celo odvrnili od Boga in vere.

Skupina nam ponuja drugačno rešitev. “Naše upanje ostaja v Tebi,” so prepričani. “Vem, da si sposoben, in vem, da zmoreš, ampak tudi če tega ne storiš, moje upanje ostaja v Tebi samem. Vse moje dni si bil dober in zvest do mene. Jezus, Ti ostajaš moje upanje, Tebe se držim, naj se zgodi, kar se mora zgoditi.”


DEMI LOVATO

Preberite še:
Zanimiv verz, ki ga v pesmi pevke Demi Lovato vsi spregledajo

Lauren Daigle: You say

Priljubljena mlada ameriška pevka je dvakrat dobitnica grammyja – prav za to pesem in za album Look Up Child. Ni toliko pomembno, kaj govorijo ljudje okoli nas, najpomembnejše je, kako nas vidi On.

“Ti praviš, da sem ljubljena, tudi ko tega ne čutim. Ti praviš, da sem močna, kadar se počutim šibka. Ti me držiš, ko padam …” Verjemimo Njegovim besedam, ki nam jih govori po Svetem pismu (in po tej pesmi), kajti le v Njem lahko najdemo svojo vrednost in svojo identiteto.

Laura Story: Blessings

“Kaj pa če naši blagoslovi prihajajo skozi dežne kaplje? Kaj pa če ozdravljenje prihaja skozi solze? Kaj če je tisoč neprespanih noči potrebnih, da se zavemo, da si blizu? Kaj če so preizkušnje tega življenja preoblečene v tvojo milost?” se v besedilu sprašuje pevka Laura. Zapomnimo si njene besede. Kajti tudi ko nam je najtežje, je pomembno, da se še vedno zavedamo številnih blagoslovov, ki smo jih deležni.

Laura je 41-letna ameriška pevka slavilne glasbe. Za njeno najbolj znano (in najbolj uspešno), ki nosi naslov Blessings (Blagoslovi), je leta 2012 prejela grammyja. Pesem je nastala v času, ko se je njen mož spopadal z možganskim tumorjem.


AKIANE KRAMARIK

Preberite še:
Mojstrska slika Jezusa, ki jo je naslikala osemletna čudežna deklica


WOMAN CHURCH

Preberite še:
Ozrite se v preteklo leto, da bo vaša prihodnost bolj jasna
Preberite še:
Skrivnostna redovnica, ki je pisala glasbo v baroku

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.