Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Poštar odkril nenavaden paket in rešil življenje novorojenčku

Edward Holton

The Communications Union | Facebook | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 12/02/20

Novorojenček je bil star le nekaj ur, mama ga je zapustila na hladno zimsko jutro

Ko je poštar Edward Holton iz Londona nedavno opravljal svoje običajno delo raznašanja pošte, je naletel na nenavaden paket.

Ko je odvrgel pismo skozi poštno režo, je na pragu opazil zvito odejo. “Skozi režo v vratih sem vrgel pismo, v kotu pa sem zagledal odejo. Zdelo se mi ni nič posebnega, videti je bilo, kot da je vanjo nekaj zavito, vendar ni dalo od sebe nobenega glasu in nič se ni premikalo.”

Odpravil se je naprej, a mu nekaj ni dalo miru in ga je prisililo, da se je vrnil na tisti naslov. “Verjetno sem podzavestno nekaj čutil, vendar si nisem predstavljal, da bom našel dojenčka. Nekaj v meni mi je prigovarjalo, naj se vrnem in preverim,” pripoveduje v spodnjem videu.




Preberite še:
Očarljiv nasmešek novorojenčice, namenjen novopečenemu očku

Prisluhnil je notranjemu glasu

Poštarjev občutek se je izkazal za pravilnega: v odejo je bil zavit nekaj ur star novorojenček. Vzel ga je v naročje in ga odnesel na toplo. Novorojenček je prve trenutke svojega življenja preživel v poštarskem vozilu, dokler ga niso prevzeli policisti.

V čast rešitelju so novorojenčka poimenovali Edward, policija pa zdaj poskuša najti njegovo mamo, da bi ugotovili, ali ji lahko kakorkoli pomagajo.

Na srečo je Edward na tisto hladno zimsko jutro prisluhnil svojemu notranjemu glasu; morda pa je bil njegov angel varuh ali Sveti Duh, ki ga je spodbudil, da je rešil drobnega novorojenčka.


twins

Preberite še:
Bratec z bližino rešil življenje svojemu nedonošenemu bratcu

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=555037391891324

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


ŠPELA POTOČNIK GIMNAZIJA ŽELIMLJE

Preberite še:
“Sistem od mladih pričakuje, da bodo ob zaključku srednje šole vedeli, kaj hočejo in za kaj živijo”


PAOLO PALOMBO

Preberite še:
Čeprav zaradi bolezni ne more govoriti, je svetu predal pomembno sporočilo


WEDDING

Preberite še:
Biti poročna priča je poslanstvo za vse življenje

Tags:
dojenček
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.