Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 24. februarja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Samski? Molite to molitev za bodočega zakonca

web-3-woman-alone-outside-relax.jpg

Prochkailo | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 20/02/20

Če vas Bog kliče v zakrament svetega zakona, je to molitev za vas

Včasih je zelo težko biti samski, ob tem pa čutiti, da vas Bog kliče v zakrament svetega zakona. Morda zelo močno občutite Božji klic, žal pa ne poznate nikogar, s komer bi si želeli iti na zmenek.

Ne glede na to, v kakšnem položaju ste, je vedno primerno, da molite in se v svoji stiski obrnete na Boga. Le on vam lahko pomaga nositi bremena in vam kaže pot, ki je pripravljena za vas.


GIRL

Preberite še:
Je samskost čas za smiljenje samemu sebi ali priložnost za rast?

Medtem pa zmolite molitev za bodočega zakonca, s katero boste Boga prosili, naj vam nameni nekoga, ki bo z vami stopal po poti svetosti.

Dragi Jezus, ljubitelj mladih, moj najdražji prijatelj, zaupljivo ti odpiram svoje srce in te prosim, da ga razsvetliš s svojo lučjo ter mi pomagaš pri pomembni nalogi, ko načrtujem svojo prihodnost. Nakloni mi luč svoje milosti, da se bom modro odločil/a glede osebe, ki naj bi me spremljala skozi življenje. Ljubi Jezus, pošlji mi nekoga, ki je po tvoji modri presoji najprimernejši za mojega zakonca. Naj njegove/njene značajske lastnosti odsevajo nekatere lastnosti tvojega presvetega Srca. Naj bo pokončna, zvesta, čista, iskrena in plemenita oseba, da bi si z združenimi močmi ter čisto in nesebično ljubeznijo skupaj prizadevala za izpopolnitev najinih duš in teles, pa tudi otrok, ki bi jih nama po svoji presoji zaupal v varstvo. Blagoslovi najino prijateljstvo pred poroko, da v njem ne bi bilo prostora za greh. Naj naju medsebojna ljubezen tesno poveže, da bi bil najin bodoči dom čim bolj podoben Tvojemu domu v Nazaretu.O Brezmadežna Marija, ljuba Mati vseh mladih, tvoji posebni skrbi izročam odločitev o svojem bodočem možu/ženi. Ti si moja Zvezda vodnica! Privedi me do osebe, s katero bom lahko najbolje sodeloval/a pri izpolnjevanju Božje volje, s katero bom lahko živel/a v miru, ljubezni in slogi v tem življenju, ter pridobil/a večno radost v naslednjem. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


KLAVDIJA TRDINA

Preberite še:
“Včasih se moram opomniti, da nikoli v ničemer nisem sama”


GRZEGORZ CZERWICKI

Preberite še:
Neuspešno je iskal sestro. Nekega dne se je odpravil v neznano mesto in …
Preberite še:
7 najboljših navedkov sv. Ignacija Lojolskega

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.