Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ima osem let, Aspergerjev sindrom in višji inteligenčni kvocient kot Einstein

ADHARA PEREZ

Cddelasideas - Twitter

Blanca de Ugarte - objavljeno 11/03/20

Po nekaj težkih letih v osnovni šoli danes študira na dveh univerzah, da bi uresničila svoje sanje in postala astronavtka

Adhara Pérez je zelo posebna deklica. Prva leta šolanja so bila zanjo zelo težka, saj so se sošolci iz nje norčevali in ji govorili, da je čudna. Večkrat je namreč med poukom zaspala, težko je sklepala nova prijateljstva in ves čas govorila le o vesolju, svoji veliki strasti.

Trpela je zaradi vrstniškega nasilja in nerazumevanja, zato je zapadla v depresijo. Njena mama se je na vse načine trudila, da bi hčerki pomagala, in ko so Adhari postavili diagnozo, je bilo, kot bi zasijala luč. Aspergerjev sindrom. Od tistega trenutka dalje je bilo veliko bolj jasno, zakaj Adhara med drugim ne razume dvojnega pomena in zakaj ima težave s socializacijo.


ANGRY

Preberite še:
“Imava otroka z Aspergerjevim sindromom, stari starši pa naju krivijo za njegove izpade”

“Čudna deklica” je postala preteklost

Adhara je nato začela terapijo, ki je razkrila še več njenih talentov. Ko je opravila nekatere inteligenčne teste, so odkrili, da ima zelo visok inteligenčni kvocient. Na testu je zbrala kar 162 točk, kar je dve več, kot sta jih imela Albert Einstein in Stephen Hawking.

Vse te informacije o Adharinem stanju so zelo pomagale njeni družini. Njihova “čudna” deklica je naenkrat postala ena najpametnejših ljudi na svetu.


SAD,LITTLE,BOY

Preberite še:
Je moj otrok avtističen, ker nisem bila nežna?

Osnovno šolo končala pri petih, srednjo pri osmih letih

Odločili so se, da bodo deklico podpirali na njeni izobraževalni poti, da bo lahko dosegla tisto, o čemer sanja. To je, da bi postala astronavtka.

Adhara je pri petih letih končala osnovno šolo, srednjo šolo pa pri osmih. Trenutno študira dve smeri na področju inženirstva, in sicer industrijsko inženirstvo ter sistemsko inženirstvo.

Družina medtem opazuje njeno srečo in jo spremlja na poti do uresničitve njenih sanj. Njen naslednji cilj je študirati astrofiziko na univerzi v Arizoni, nato pa se želi zaposliti pri Nasi.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila. Barbara Oprčkal.
Preberite še:
Avtizem ni ovira: Dominik je pri 12 letih ustvaril svoj portal


TANJA GLUSIC

Preberite še:
Ne vidi, ne sliši, ima obliko avtistične motnje … A pleza prek vsega tega


VESNA MLAKAR

Preberite še:
“Starši otrok z avtizmom so heroji”

Tags:
bolezenosebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.