Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 23. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Martinova sv. maša prek Facebooka: “Za pogum in povezavo s presežnim”

web 3 martin golob facebook mass

ZAJEM ZASLONA

Lojze Grčman - objavljeno 13/03/20

Vsak dan ob 19. uri iz Bohinja v vašo dnevno sobo - sveta maša z Martinom Golobom. Posnetek današnje maše je na voljo v spodnjem videu

Koronavirus je popolnoma ohromil državo in družbo. Strokovnjaki poudarjajo pomembnost ostajanja doma, da bi zajezili njegovo širjenje. Ker je na seznamu ukrepov tudi odpoved zbiranju vernikov v cerkvah, bodo imeli duhovniki maše sami. Sodobna tehnologija pa nam ponuja rešitev, in zato bo številne maše mogoče gledati ali poslušati.
Preberite še:
Hej, Martin, zakaj pa skačeš po bankovcu za 100 evrov?!

Sveto mašo je v župnijski kapeli v Bohinju daroval tudi Martin Golob. “Zdaj pa lahko doma še kaj zapojete, jaz nisem kaj prida pevec,” je v svojem hudomušnem slogu ob koncu svete daritve brez vernikov dejal Martin: “Namen te svete maše je, da se malo povežemo s presežnim, da si damo poguma in si vsaj malo oddahnemo od hudournika informacij in napovedi.”

Posnetek celotne maše:

[protected-iframe id=”d5b496c2c642a4cbe5cdbd38c57e51ed-133580111-130922336″ info=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FZupnikm%2Fvideos%2F2505277096454050%2F&show_text=1&width=560″ width=”560″ height=”407″ frameborder=”0″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no”]

Strpnost, solidarnost, sočutnost

Med pridigo je Aleteijin vloger poudaril, da nadloge za svet niso nič novega. Pomembno pa je, da bomo znali držati skupaj, biti strpni, solidarni, sočutni.

“Naj nas poveže v občestvo bratov in sester. Občestvo, ki pomeni, da drug drugega gledamo, da nismo ljubosumni, da drug drugega ne izločamo, ampak sprejemamo. Tudi če bomo izvedeli, da ima sosed virus. Ostanimo mu blizu vsaj v duhu, če ne moremo biti v telesnem stiku. Pomagajmo si in bodimo strpni,” je k podajanju roke bližnjemu, še posebej v teh težkih dneh, povabil Martin Golob. In obljubil, da ta prenos v živo še zdaleč ne bo osamljen.


FAMILY

Preberite še:
Kakšne izzive epidemija koronavirusa prinaša družinam?


web 3 sabina kosmrl kaucic

Preberite še:
Koronavirus ‒ grožnja, ki nam odpira oči, da je naše življenje dar


MAN PARYING

Preberite še:
Škofje o koronavirusu: 11 novih ukrepov za slovenske vernike


NEWS

Preberite še:
Koronavirus: 5 nasvetov, kako na spletu prepoznati lažne informacije


KIDS, PROTECTIVE, MASKS

Preberite še:
Je vašega otroka strah koronavirusa? Tako mu lahko pomagate
Preberite še:
Našli smo odlično zdravilo proti strahu pred koronavirusom!

Tags:
duhovnik
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.