Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Martin mašuje v živo: “Virus ni Božja kazen. Gospod nas čaka, da se vrnemo k njemu”

MARTIN GOLOB PRIEST

OSEBNI ARHIV

Aleteia - objavljeno 14/03/20

Ker zaradi preventivnih ukrepov pred koronavirusom ne smemo k sveti maši, jo lahko v živo spremljamo prek spleta

Kot včeraj, tudi danes in vse dokler bodo veljali ukrepi, lahko pri sveti maši ob 19. uri, ob nedeljah pa ob 10. uri, sodelujete prek spleta. Aleteijin vloger, župnik Martin Golob, vabi v kapelo župnišča v Srednji vasi v Bohinju.

Ker “na daleč” seveda ne moremo prejeti svetega obhajila, pa lahko prejmemo duhovno obhajilo. Kaj to pomeni? Preberite na spodnji povezavi.


Young girl praying at home

Preberite še:
Kako se povezati z Jezusom, če ne morete prejeti svetega obhajila

Molimo skupaj za zdravje in varstvo pred virusom in vsakršnimi drugimi boleznimi.

https://www.facebook.com/Zupnikm/videos/535535330709796/?epa=SEARCH_BOX

V pridigi se je župnik Martin navezal na evangeljsko priliko o izgubljenem sinu, ki se je po letih veseljačenja zopet vrnil k očetu in ga prosil odpuščanja. “Naš ego, komodnost, človeški napuh nam je govoril, da vse delamo prav, da človeka ne more nič zadeti, vse imamo v rokah, mi smo močni, obvladali smo vse … Ampak poglejte, pride virus, ki ga s prostim očesom ne vidiš, in obrne tok časa vsega sveta. Kako majhni smo. Smo v trenutku, ko lahko razmislimo, kakšno je naše življenje, kakšen sem do svojih bližnjih, do svojega Boga. Mogoče je res pametno, da smo več doma in se pogovarjamo.”

Poudaril je, da nas Bog ne kaznuje in ne obsoja, temveč nas čaka z odprtimi rokami, nas sprejema in nam bo pomagal, ker je naš Oče.


CROSS;

Preberite še:
6 razlogov, zakaj naredimo znamenje križa


SZKOŁA MODLITWY DLA DZIECI

Preberite še:
Nekaj načinov, s katerimi lahko vsak dan slavimo Boga


ITALIA COVID19

Preberite še:
Nad koronavirus tudi s pesmijo, glasbili in lonci

Tags:
sveta maša
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.