Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

S to molitvijo prosite sv. Jožefa, naj bo vaš varuh

SAINT JOSEPH

Guido Reni | PD

Philip Kosloski - objavljeno 18/03/20

Kdo bi nas lahko bolje varoval kakor skrbnik Deteta Jezusa?

Medtem ko je Bog vedno z nami in nam ves čas stoji ob strani kot naš najpomembnejši varuh, svetnikom in angelom kljub temu dopušča edinstveno vlogo priprošnjikov, ki ga lahko izrecno prosijo, naj nas v času stiske še posebej zaščiti.


SAINT JOSEPH,CHILD,JESUS,CARPENTER

Preberite še:
Starodavna molitev k sv. Jožefu, ”ki je vedno uslišana”

Eden izmed najbolj znanih in mogočnih varuhov je sv. Jožef, ki je bil v Jezusovem otroštvu njegov skrbnik. Varoval ga je vsega hudega, dokler je bilo to v njegovih močeh, nato pa je srečen za vedno zaspal v Jezusovem naročju.

Molitev iz 19. stoletja

Z molitvijo iz sredine 19. stoletja si bomo sv. Jožefa izbrali za osebnega varuha in zaščitnika, ga prosili, naj vsak dan posreduje za nas pri Bogu, obenem pa mu bomo obljubili, da bomo redno molili in ohranili svojo čistost.

O sveti Jožef, deviški mož Deviške Božje Matere, najveličastnejši zagovornik vseh, ki so kakorkoli ogroženi ali v poslednjem smrtnem boju, in najzvestejši varuh vseh služabnikov Marije, tvoje preljube žene, jaz, (tu izrečemo svoje ime), te v navzočnosti Jezusa in Marije od tega trenutka dalje izberem za svojega mogočnega zavetnika in zagovornika, da bi zadobil milost srečne zadnje ure. Trdno sklenem, da se ti ne bom nikoli odrekel, da ne bom nikoli ne izrekel ne storil ničesar, kar bi ranilo tvojo čast. Sprejmi me torej kot svojega zvestega služabnika in me priporoči nenehnemu varstvu Marije, svoje ljube žene, ter neskončni milosti Jezusa, mojega Odrešenika. Pomagaj mi v vseh življenjskih okoliščinah, ki jih zdaj darujem v večjo in neskončno slavo Jezusa in Marije, pa tudi v tvojo. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


WEB 3 GASPER OTRIN

Preberite še:
Na koncu maše vselej pove šalo: “Ne odhajajte iz cerkve, kot da smo imeli sedmino”


TALKING

Preberite še:
Namesto opravljanja in obrekovanja raje storite tole


PLANSZÓWKI

Preberite še:
Kaj početi z otroki v času izolacije?

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.