Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ateistični zdravnik v bolnišnici našel Boga: Rad bi pomagal do zadnjega diha

DOCTOR, MASK,

HQuality | Shutterstock

Aleteia - objavljeno 24/03/20

"Spoznali smo, da je človeško znanje omejeno in da potrebujemo Boga"

Novi koronavorus se je v zadnjih tednih razmahnil v Evropi. Grozljive podobe in zgodbe prihajajo iz Italije, kjer zaradi te diagnoze vsak dan umre več sto ljudi. Pretresene priče teh tragičnih zgodb so zdravstveni delavci.
Preberite še:
Zdravstveni delavci: “Najtežje je sprejeti ignoranco ljudi. Nekatere bo ‘streznila’ šele izguba bližnjih”

Po družabnih omrežjih in spletu se je tako razširila zgodba Juliana Urbana, 38-letnega zdravnika iz Lombardije, ki jo je zapisal Gianni Giardinelli. “Nikoli nisem pomislil, niti v najhujši nočni mori, da bom kdaj videl in doživel to, kar se zadnje tri tedne v naši bolnišnici dogaja. Ta groza dobiva vse večje razsežnosti in je vse bolj neobvladljiva,” je zapisal in navedel, kako se je srhljivo stanje z okuženimi stopnjevalo.


ŚWIĘTA KORONA

Preberite še:
Ste vedeli, da je nekoč živela sveta Korona?

“Na začetku je prišlo le nekaj ljudi, nato na stotine in zdaj nismo več zdravniki, ampak razvrščevalci. Odločiti se moramo, kdo naj živi in kdo naj gre domov, da bi umrl, čeprav so vsi ti ljudje pošteno plačevali italijanske davke. Do pred dvema tednoma smo bili jaz in moji sodelavci vztrajni ateisti. To je bilo normalno, ker smo verjeli v znanost, to smo se tudi učili. In znanost izključuje Božjo prisotnost. Vedno sem se smejal staršem, ker so hodili v cerkev,” je dodal.


POPE FRANCIS

Preberite še:
Papež bo podelil izredni blagoslov “mestu in svetu”, prejmemo lahko popolni odpustek

Julian je na oddelku srečal tudi 75-letnega duhovnika, ki so ga pestile hude težave z dihali. S sabo je nosil Sveto pismo in iz njega bral umirajočim, držeč jih za roko. “Bili smo že psihično in fizično izčrpani in brez upanja. Ko smo imeli malo časa, smo se usedli in ga poslušali. Zdaj moramo priznati: kot ljudje smo dosegli svoje meje, več ne moremo storiti! Vsak dan umre vse več in več ljudi. Izčrpani smo, dva naša kolega sta mrtva, drugi pa se komaj držimo na nogah,” opisuje grozljive prizore.

Spoznali smo, da je človekovo znanje omejeno in da potrebujemo Boga! Začeli smo moliti vsakič, ko smo imeli na voljo nekaj minut. Neverjetno, a kot vztrajni ateisti smo z Bogom našli mir! Njega zdaj prosimo, da nam pomaga vztrajati pri zdravljenju bolnikov.

Julian Urban

Priletni duhovnik je pred dnevi umrl. “Kot še nikoli doslej, čeprav smo v zadnjih treh tednih imeli 120 smrtnih žrtev, smo bili vsi uničeni. Dokler je bil z nami stari duhovnik, mu je uspelo prinesti tak mir, za katerega niti v sanjah nismo upali, da bi ga kdaj našli. Duhovnik je odšel h Gospodu in kmalu mu bomo sledili tudi mi. Šest dni nisem bil doma, ne vem, kdaj sem zadnjič jedel, in spoznal sem, kako neuporaben sem na tej Zemlji. Rad bi pomagal drugim vse do svojega zadnjega diha,” je plemenito spoznanje s svojimi sledilci in številnimi drugimi delil zdravnik.

Za konec je dodal še: “Vesel sem, da sem zdaj, ko sem obkrožen s trpljenjem in smrtjo bližnjih, prišel k Bogu.”


WEB 3 SARA IN SIMON BREZOVNIK

Preberite še:
Če jo je nesel po 454 stopnicah, jo zmore prenašati tudi v zakonu


EUCHARIST

Preberite še:
Sveta maša z Martinom: “Dogajajo se nam težje stvari, a to ni znamenje, da nas Bog ne mara”


ASIA BIBI

Preberite še:
Po 10 letih zapora še vedno prejema grožnje: “Tem, ki so me obsodili, sem odpustila”

Tags:
koronaviruspreizkušnje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.