Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako odpustiti drugim in se znebiti svoje bolečine

LETTER

Joey Laffort | Shutterstock

Edifa - objavljeno 01/04/20

Imate težave z odpuščanjem osebi, ki vas je globoko prizadela? To naj bo vaš prvi korak k medsebojni spravi

Nekateri dogodki ostanejo trdno zasidrani v našem spominu. Nekdo nas je prizadel in o tem nenehno premišljujemo. Toda ne glede na to, kako krivična je bila naša izkušnja, nas ta lahko preobrazi, če znamo v njej najti nekaj pozitivnega.

Če ves čas premišljujemo o krivicah, ki so se nam zgodile, oviramo Božjo voljo, postanemo ujetniki teh krivic in ne moremo napredovati. Kako se lahko znebimo zamer, ki nas tako težijo?


TALKING

Preberite še:
Namesto opravljanja in obrekovanja raje storite tole

Pisma, s katerimi bomo znova odkrili radost ljubezni

Nekateri terapevti predlagajo svojim pacientom, naj napišejo pismo, v katerem naj dajo duška svoji jezi. To pismo lahko naslovijo na starše, partnerje, celo nadrejene – torej na kogarkoli, ki jih je prizadel.

Tudi vi lahko poskusite s tem, toda tega pisma naj ne bi odposlali. Napišete ga zato, da izrazite nasprotujoče si občutke, ki vas navdajajo. Dan za dnem lahko pismo dopolnjujete, dokler se ne boste bolje počutili.


HAPPY

Preberite še:
Sveti Duh, pomagaj mi odpustiti

Pismo lahko glasno preberete prijatelju, ki mu zaupate. Nato napišite še drugega – to pismo naj govori o ljubezni in mora biti pozitivno. Zapišete lahko, za kaj vse ste hvaležni osebi, na katero je pismo naslovljeno. Pomislite na lepe skupne trenutke, poskušajte razumeti to osebo, dokler zanjo ne boste občutili malce sočutja. Tudi temu pismu vsak dan nekaj dodajte, dokler ne boste občutili miru in boste napolnjeni z Božjo milostjo.

Ta dva koraka sta pogosto potrebna, da nas preteklost ne bi preveč obtežila in da se naučimo osmisliti določene stvari. Na koncu bomo močnejši, bolj ljubeči in bolj pozitivni!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


KATARINA IN BENJAMIN KUŠAR

Preberite še:
“Čas, ki ga porabiva za otroke pri skavtih, naju osrečuje”


MAŁŻEŃSTWO Z INTERNETU

Preberite še:
Kako se (ne) vesti do simpatij na spletu


SACRED HEART

Preberite še:
Kaj pomeni posvetiti se Jezusovemu in Marijinemu Srcu?

Tags:
odpuščanjeosebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.