Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Film Goreči škof prosto dostopen na spletu

FILM GOREČI ŠKOF

STUDIO SIPOSH

Aleteia - objavljeno 03/04/20

Zakaj si recimo ta konec tedna ne bi privoščili ogleda dokumentarnega filma o nadškofu Antonu Vovku?

V dokumentarnem filmu Studia Siposh Goreči škof spoznamo življenjsko zgodbo ljubljanskega nadškofa Antona Vovka. Še posebej se osredotoča na dogodek iz leta 1952, ko so ga na poti na blagoslov novih orgel na železniški postaji Bršljin pri Novem mestu polili z bencinom in zažgali. Preživel je, a je posledice čutil vse življenje.


LENTEN MOVIES

Preberite še:
6 filmov za letošnji postni čas

FILM GOREČI ŠKOF
STUDIO SIPOSH

Ekipa prejela številne pohvale

Film je bil premierno predstavljen leta 2017 v Antonovem domu na Viču v Ljubljani, 65 let po srhljivem dogodku. Predvajal se je v več kot 50 slovenskih mestih in na televiziji EWTN, ki je dostopna v 140 državah. V živo so si ga lahko ogledali tudi Slovenci v Clevelandu, Buenos Airesu in drugod.

Zmagal je na dveh mednarodnih filmskih festivalih v ZDA. Posebej so bile pohvaljene tudi animacije v filmu, ki sta jih ustvarila Vid Planinc in Rok Malovrh.

Filmski projekt pod vodstvom Davida Sipoša je v svoje nastajanje vključil množico sodelujočih ter zahteval tisoče ur dela. Osebnost Antona Vovka je pri mnogih sogovornikih obudila žive spomine iz mladih let, obenem pa ustvarjalcem in gledalcem ponudila napeto zgodbo človeka, ki se je skozi vsa svoja leta delovanja moral boriti, da je ostal pokončen steber slovenskega naroda in Cerkve.

Oglejte si ga tukaj:


GIRL READING A BOOK

Preberite še:
Končno imam čas za branje! Toda kaj brati, ko so knjižnice zaprte?


SAD WOMAN

Preberite še:
Kako naj se znebim strahu, da bom za vedno ostal sam


web 3 martin golob

Preberite še:
Nisem odrešen zaradi najboljše šunke, odrešen sem tudi v karanteni

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.