Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Sprehodimo se po Jezusovih stopinjah

Pool of Bethesda

FadiBarghouthy | Shutterstock

Cerith Gardiner - Caroline Becker - objavljeno 09/04/20

Od Betlehema do Jeruzalema, predstavljamo vam nekaj krajev, kamor je Jezus rad zahajal

Za tisoče vernikov romanje v Sveto deželo pogosto predstavlja življenjske sanje. Stopati po Jezusovih stopinjah, dihati zrak, ki ga je dihal Jezus, se z lastnimi rokami dotikati krajev, na katerih se je zadrževal … S potovanjem v Sveto deželo se na najboljši možni način približamo človeški podobi Jezusa Kristusa ter se zavemo, kako se je Bog resnično učlovečil in živel med nami.
Preberite še:
To je kraj, kjer se je Jezus zadnjič dotaknil zemlje

Vse od začetka krščanstva so se verniki zbirali na pomembnih krajih, ki jih je nekoč obiskoval Jezus. Čeprav dejanska prizorišča niso bila vedno natančno določena, to sploh ni bistveno, saj imajo izročila zelo veliko moč. Pomembno je, da zmoremo otipljivo izkusiti kraje, po katerih je nekoč stopal sam Jezus, tam delal čudeže ali bil celo položen v grob.

Skozi stoletja so na svetih krajih zrasla številna svetišča: od Marijine hiše, kjer je Devico obiskal angel Gabrijel in ji oznanil veselo novico, votline Jezusovega rojstva, kjer je rodila Dete Jezusa, do obale Genezareškega jezera, kjer je Jezus storil več čudežev. V Jeruzalemu, ki je svet kraj sam po sebi, ljudje z veliko vnemo in polni čustev vstopajo v grob, kamor je bilo po smrti položeno Jezusovo telo. S svojimi potovanji je Jezus to preprosto deželo spremenil v Sveto deželo, ki jo danes obiskuje na tisoče vernikov z vsega sveta.

Če vas zanima, kaj je ostalo od krajev, po katerih je nekoč hodil Jezus, in svetišč, ki so bila zgrajena v bližini, si oglejte fotogalerijo.
Preberite še:
Velika noč za otroke: kako se pogovarjati o Jezusovem trpljenju in vstajenju

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.
Preberite še:
Miss odložila svojo krono in se v času pandemije vrnila v zdravniške vrste
Preberite še:
“Večina ljudi, ki gleda pornografijo, pričakuje, da bo v postelji tako tudi doma”
Preberite še:
Velikonočno vzdušje v hiši: z otroki naredite “vstajenjski vrt”

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.