Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

4 stvari, ki jih lahko poveste Bogu, če se v karanteni počutite osamljeni

SAD WOMAN

By Goran Bogicevic | SHUTTERSTOCK

Edifa - objavljeno 13/04/20

Te ideje vam lahko pomagajo skozi najtežje dni …

Pogosto se tolažimo: “Za dežjem vedno posije sonce.” Ali pa: “Vse bo še dobro!” Kadar nam gre v življenju vse gladko, nimamo težav z zaupanjem v Božjo previdnost.

Toda kaj storiti v situacijah, ki so težke in zahtevne? Ali znamo skupaj s sv. Terezijo Deteta Jezusa takrat reči, “da je vse blagoslov”, ne glede na okoliščine?


PANIC

Preberite še:
Tesnobni? Vas je strah? Ne morete spati? Zmolite to molitev

Tu so 4 nasveti, ki vam bodo pomagali v težkih časih.

Opogumite se s svetopisemski citati

Kadar se nam zgodi kaj tragičnega, je povsem normalno, da se počutimo strti in obupani. Vendar Bog ne želi, da bi njegovi otroci trpeli zaradi bolezni ali drugih tegob. Spomnimo se torej nekaterih svetopisemskih spodbud, ki nas bodo pomirile.

“Vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu, namreč njim, ki so bili poklicani po njegovem načrtu.” (Rim 8,28)

“Znašli ste se le pred človeško preizkušnjo, Bog pa je zvest in ne bo dopustil, da bi bili preizkušani čez svoje moči, ampak bo ob preizkušnji tudi omogočil izhod iz nje, da jo boste mogli prestati.” (1 Kor 10,13)
Preberite še:
Našli smo odlično zdravilo proti strahu pred koronavirusom!

In potem preprosto recite Bogu:

Po teh besedah slišim Tvoj glas in prosim Svetega Duha, da jih vtisne v moje srce. Premišljujem jih in postopoma preoblikujem v življenje. Namesto da razmišljam o svojem razočaranju in svojem besu, tudi jaz izrekam besede: “Aba, Oče, tebi je vse mogoče! Daj, da gre ta kelih mimo mene, vendar ne, kar jaz hočem, ampak kar ti!” (Mr 14,36)

Premišljujte o svetnikih

Tudi svetniki so se mnogokrat znašli v težavah in preizkušnjah. Ob tem pa so se vedno ozirali na Božjo pomoč. Naj bo tudi vam v pomoč tale molitev:

Oče, v resnici ne vem, zakaj si dovolil to preizkušnjo v mojem življenju in zakaj nisi prosil mojega angela varuha, da bi preprečil to situacijo. Vendar verjamem, da je to v moje dobro in da bom razloge za to spoznal šele v nebesih.


RELATIONSHIP PROBLEMS

Preberite še:
Je zakonska zveza namenjena zdravljenju osamljenosti?

Zahvalite se Gospodu

Tudi če besede zahvale ne pridejo takoj in nam gredo včasih težko z jezika, se je dobro zahvaljevati Gospodu.

Gospod, zahvaljujem se ti, ker si me izbral za vrednega, da nosim ta križ. Ponavljam skupaj s sv. Pavlom: “Zdaj se veselim, ko trpim za vas ter s svoje strani dopolnjujem v svojem mesu, kar primanjkuje Kristusovim bridkostim, in to v prid njegovemu telesu, ki je Cerkev.” (Kol 1,24)

V spodbudo naj vam bodo tudi besede sv. Janeza Vianneya, ki je dejal: “Vse muke so prijetne, če trpiš združene z Gospodom. Treba je trpeti! Če bi lahko šli za teden dni v nebesa, bi razumeli ceno vsakega trenutka trpljenja. Križ je dar, ki ga je Bog naklonil svojim prijateljem.”


DUMBO

Preberite še:
Se kdaj počutite osamljeni in popolnoma nemočni?

Prosite Boga za pomoč

Najpomembnejše pa je, da prosimo Gospoda za pomoč, naj nam pomaga prestati to preizkušnjo.

Gospod, daj mi svojega Duha, da bom lahko sodeloval v vseh načrtih, ki si jih pripravil zame. Naj s Tvojo pomočjo in po Božji previdnosti vsemu rečem da!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Tereza Mohar. 


TINA KADUNC-TIANA

Preberite še:
Preizkušnja, ki je spodrezala energično Tino: “Ne mine dan, ko se ne bi zahvalila za življenje”


web 3 aleteia slovenia 2 years

Preberite še:
“Enkrat sem imel t’ko dolgočasno pridigo, da sem sam sebi zehal”


WEB 3 STICNA SAMOSTAN MONASTERY

Preberite še:
Pogovor o vstajenju, karanteni v samostanu in srečanju z medvedom od blizu

Tags:
koronavirusmolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.