Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako sta si podobna veter in Sveti Duh?

web 3 andrej segula

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Aleteia - objavljeno 20/04/20

Oglejte si posnetek svete maše iz župnije Zalog

V današnjem evangeliju po Janezu farizej Nikodem pride ponoči k Jezusu. Prizna ga za Božjega človeka, vendar ne še za Božjega Sina. Jezus ga povabi na pot novega rojstva, da bi živel iz njegove milosti.

Jezus odgovori Nikodemu: “Resnično, resnično, povem ti, ako se kdo ne rodi iz vode in Duha, ne more priti v Božje kraljestvo. Kar je rojeno iz mesa, je meso, kar pa je rojeno iz Duha, je duh. Ne čudi se, da sem ti rekel: Treba vam je, da se rodite znova. Veter veje, kjer hoče, in njegov glas slišiš, pa ne veš, od kod prihaja in kam gre: tako je z vsakim, ki je rojen iz Duha.” (Jn 3,1-8)

[protected-iframe id=”a48ded825872fe78b19d4fe0f0376269-133580111-130922336″ info=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fse.gula.98%2Fvideos%2F218325449608107%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no”]


ALEŠ ČERIN

Preberite še:
Kako sem si v času bolezni uredil življenje v bolniški sobi


Martin Golob

Preberite še:
Nedelja Božjega usmiljenja: “Ljudje zelo potrebujemo tega usmiljenja. Tudi drug do drugega”


PEFDRO OPEKA

Preberite še:
Kaj ob veliki noči Peter Opeka sporoča Slovencem?

Tags:
spletsveta maša
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.