Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ste vedeli? Jezus se je apostolom prikazal v času izolacije

JESUS KNOCKING

Kent G Becker | Flickr CC BY-NC-ND 2.0

Philip Kosloski - objavljeno 28/04/20

Apostoli so se bali in bili izolirani od vsega sveta. Sredi njihove stiske se jim je prikazal Jezus

Potem ko so Jezusa prijeli v vrtu Getsemani, so bili apostoli pretreseni in so se bali podobne usode. Peter je šel celo tako daleč, da je zanikal poznanstvo z Jezusom, da ne bi bil ujet.

Umik v samoto

Vse je bilo strah, bili so negotovi glede prihodnosti in dvomili so o Jezusu kot Mesiji. Namesto da bi nadaljevali svoje življenje, so se oddaljili od običajnih družabnih srečanj in se odločili, da se umaknejo v samoto.


DOUBTING THOMAS

Preberite še:
Kolikokrat se je Jezus po vstajenju prikazal

“Mir vam bodi”

V njihovi tesnobnosti in samoti se jim je prikazal Jezus in jim prinesel mir.

Pod noč tistega dne, prvega v tednu, ko so bila tam, kjer so se učenci zadrževali, vrata iz strahu pred Judi zaklenjena, je prišel Jezus, stopil mednje in jim rekel: “Mir vam bodi!” (Jn 20,19)

Tudi po tem prvem srečanju z vstalim Jezusom so apostoli nadaljevali življenje v osami, dokler se jim ni prikazal drugič.

Čez osem dni so bili njegovi učenci spet notri in Tomaž z njimi. Jezus je prišel pri zaprtih vratih, stopil mednje in jim rekel: “Mir vam bodi!” (Jn 20,26)

SAD WOMAN

Preberite še:
4 stvari, ki jih lahko poveste Bogu, če se v karanteni počutite osamljeni

Sprejeti Jezusov mir

Kadarkoli se počutimo osamljeni in izolirani, tudi v karanteni, bi morali znova prebrati ta odlomek iz evangelija in se vživeti v situacijo.

Predstavljajte si, da se nekaj minut nahajate v zaklenjeni sobi z apostoli. Vsi izražajo občutke skrbi in tesnobe zaradi dogodkov, ki so se zgodili.

Sredi vse te tesnobe in obupa skozi zaklenjena vrata v sobo stopi Jezus. Njegove prve besede pred kakršnimkoli pozdravom so: “Mir z vami.”


FEAR

Preberite še:
Šele strah pokaže, kdo smo v resnici, v kaj verjamemo

Jezus prinaša mir tistim, ki so zaprti, želi umiriti naša srca in olajšati naše skrbi. Ve, da se bojimo in nam nudi svoj mir.

Vse, kar moramo storiti, je sprejeti njegov dar miru v naša zaprta in zaklenjena srca. To je edina stvar, ki jo moramo odpreti v času izolacije. Naše srce se mora široko odpreti njegovi ljubezni, miru in omogočiti Jezusu, da prebiva v njem in vodi naše življenje, ne glede na to, kaj se dogaja zunaj.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.




Preberite še:
“Kadar sem slabe volje, ponavadi zame poskrbijo moji fantje”


NURSE, MASK, SAD

Preberite še:
Zadnje besede pacientke medicinski sestri, ki je skrbela zanjo: “Pazila bom nate”


WOMAN

Preberite še:
Kako zgraditi zdravo samozavest v petih korakih

Tags:
koronavirus
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.