Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Dovolj ji je bilo materinske neurejenosti in pajkic. Poglejte, kaj je storila!

M. Caruso

INSTAGRAM

Tina Martinec Selan - objavljeno 01/05/20

Mama 3 otrok, ki z gibanjem #worthyofwearing kaže ženskam, da smo vredne biti urejene vsak dan

Ali si puščate najboljša in najlepša oblačila za posebne priložnosti, ki nikoli ne pridejo na vrsto (ali pa jih je občutno premalo)? Potem je čas, da se seznanite z gibanjem #worthyofwearing. Nicole Caruso in druge ženske s to oznako označujejo svoje objave, da bi opozorile na to, da so vredne biti urejene in nositi svoja najlepša oblačila prav vsak dan.


FASHION

Preberite še:
Na pomoč! Rada bi bila urejena, pa ne vem, kje začeti

Nekoč urejena, potem pa so prišli otroci …

Katoličanka Nicole Caruso je bila rojena in vzgojena v modni ter lepotni industriji. Delala je v New Yorku kot prodajalka oblačil, modna in lepotna blogerka in lepotna urednica revije Verily, trenutno pa dela kot vizažistka. Poleg tega je mama treh otrok, najmlajši se je rodil le pred nekaj dnevi. Njeno spletno strani si lahko ogledate tukaj.

Na svojem popotovanju skozi materinstvo je Nicole opazila, da se spreminja kot ženska. To, da je postala mama, je bilo nekaj najlepšega v njenem življenju. A ni se spremenilo le njeno srce in po porodih njeno telo, opazila je, da se je spremenil tudi njen odnos do nje same.

View this post on Instagram

A post shared by Nicole M. Caruso (@nmcaruso)

Pred otroki je bila Nicole rada urejena in je za to imela velik smisel. Zato je bilo ob prihodu otrok še toliko bolj očitno, da je popolnoma zanemarila ta vidik sebe, kar pa ji ni bilo preveč všeč. “Mnoga oblačila, ki sem jih rada nosila pred dojenčkom, so bila kar naenkrat premajhna. Ostalih pa se mi je zdelo škoda, da bi jih nosila, ker je z dojenčki in majhnimi otroki precej možnosti, da se oblačila uničijo zaradi hrane, otroških rok, bruhanja in podobno.”


MOTHERHOOD

Preberite še:
5 ključnih sestavin, da materinstvo ne bo imelo grenkega priokusa

Ko se uredimo, naše vloge v življenju dobijo drugačno težo

Ta občutek verjetno poznamo vse mame, saj mnoge v času nosečnosti, po porodu in – resnici na ljubo – nekatere še veliko let zatem kar nekako zapustijo svoj osebni slog, ljubezen do urejenosti pa postavijo nekam v ozadje. Udobna oblačila, ki jih ni škoda, so najbolj praktična. Konec koncev – zakaj bi se trudile, če pa bo lepa bluza uničena v nekaj minutah, pričeska razkuštrana, nihče pa tudi ne opazi, ali nosimo kanček ličil ali ne …?

Pa smo ženske v resnici zadovoljne s stanjem svojih “znižanih standardov”? Večina ne, a začaran krog je zelo težko prekiniti. To je na svoji koži odkrila in preizkusila tudi Nicole Caruso. “Po določenem času, ko sem popolnoma podlegla materinski ‘modi pajkic’, sem se začela počutiti popolnoma odklopljeno od same sebe. Bila sem nezadovoljna, zato sem vedela, da potrebujem spremembo. Našla sem nekaj oblačil, ki so ustrezala novi, poporodni postavi, in se začela z oblačenjem in urejanjem zabavati celo bolj, kot sem se pred otroki.”


CYTATY ŚWIĘTYCH O CZASIE

Preberite še:
Preprosti stilski triki, s katerimi boste vedno urejeni

Ugotovila je, da so njene vloge v življenju, ko se je lepo uredila, dobile drugačno težo. Kot mama, kot ustvarjalna ženska, kot žena se je začela počutiti bolj samozavestno, kar je vplivalo na njene socialne interakcije, počutje ter tudi njeno kreativnost. Zato Nicole z gibanjem #worthyofwearing spodbuja vse ženske, naj nosijo tisto, v čemer se počutijo lepe. In naj ne hranijo najlepših oblačil za neke oddaljene priložnosti.

#vrednonošenja: vse ženske smo Božje hčerke in vredne nositi najlepša oblačila

Ves čas bi morale nositi oblačila, v katerih se počutimo najbolje, je prepričana Nicole. Pravi, da bi se morala ob brskanju po svoji garderobni omari vsaka ženska vprašati: “Ali me to oblačilo dobro predstavlja, ali predstavlja to, za kar me je Bog ustvaril? Ali o meni pripoveduje zgodbo, ki je skladna z mojim življenjem, mojimi vrednotami, pa naj gre za barvite vzorce, minimalistične kose ali pa kose iz babičine omare? Ali to oblačilo na neprimeren način odvrača od mojega dostojanstva? Ali moja oblačila spadajo v kontekst mojega življenja, v katerikoli fazi se trenutno nahaja?”


MOM,BABY,SLEEP

Preberite še:
Novodobna mama, ženska ki (z)more vse

https://www.instagram.com/p/B3Vah1KlMmR/

Pri vsem tem je treba poudariti, da Nicolino razmišljanje in gibanje sploh ni namenjeno samo novopečenim mamicam, ampak ženskam vseh starosti in stanov, pa naj bo sedemletna deklica, ki rada nosi svoje baletno krilce, ker se počuti kot princesa, ali 77-letnica, ki vsak dan nosi lase spete v elegantno figo. Vse ženske smo namreč Božje hčere, kot take vredne najvišjega dostojanstva, in to vsak dan, ne le ob posebnih priložnostih.

“Vredne ste nositi lepa oblačila, čista in sijoča, ne glede na to, ali gre za rabljena oblačila ali za vaše posebne kose. Ravno tista oblačila, ki se vam zdijo ‘preveč lepa’, so pravzaprav vredna nošenja (#worthyofwearing). Me vse smo vredne, ker smo bile ustvarjene po Božji podobi,” čudovito povzame Nicole in poudarja: “Ko se ogrnemo v oblačila, ki nas povežejo z našim notranjim dostojanstvom, preprosto zasijemo. Vemo pa, da sta veselje in zaupanje nalezljivi.”


web 3 matjaz fegus

Preberite še:
“Škoda je, da bi zrli zgolj v blato, po katerem tacamo, ko je nad nami zvezdnato nebo”


BABY

Preberite še:
8 načinov, kako radost novega rojstva deliti s sorodniki v obdobju izolacije


Saint Charles

Preberite še:
Ko je Milano v 16. stoletju prizadela kuga, so zaprli cerkve in postavili ulične oltarje

Tags:
materinstvomoda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.