Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Tole vas bo popolnoma umirilo: glasovi iz narave iz najbolj skritih kotičkov sveta

TUCANO, BIRD, JUNGLE

Shutterstock

Aleteia - objavljeno 12/05/20

Namesto pomirjujoče glasbe si danes lahko privoščite nekaj prav posebnega

Greste tudi vi kdaj v naravo in ko najdete kraj, kjer ni nobenega hrupa, razen glasov iz narave, preprosto obstojite in poslušate? Ali ni to najboljša pomirjevalna terapija?


ODPOCZYNEK

Preberite še:
Domači recepti za pomiritev in učinkovito lajšanje stresa

Glasovi narave

Avstralski znanstveniki so vzpostavili spletno stran, na kateri so zbrali visoko kakovostne posnetke glasov iz narave, in to z vsega sveta. V Slovenijo jih sicer ni zaneslo (našo naravo pojdimo raje poslušat v živo), lahko pa poslušate na primer glasove živali iz nacionalnega parka Učka na Hrvaškem ali preverite, kako se nekega mrzlega in meglenega večera oglašajo jeleni v italijanskih Alpah.

Potem pa odpotujte še kam dlje – poslušajte krestače ob Nilu ali pingvine v Argentini. Povzpnite se v Himalajo ali pa se pridružite albatrosom sredi Tihega oceana. Ste mislili, da je na Antarktiki tišina? No, ne povsod! Ste že kdaj doživeli močan veter v puščavi sredi Čila?

Potrebujete le dobre zvočnike oziroma slušalke. Zemljevid, kratke opise krajev in njihovih živalskih prebivalcev, predvsem pa odlične avdio posnetke najdete na tej povezavi.

Pa hvala Stvarniku za taka čudesa!


EMA KOTAR

Preberite še:
“V naravi, umaknjena od vrveža, spoznavam veličastvo Boga, Stvarnika vsega tega”


WEB 2 THE ROYALS

Preberite še:
Tudi kraljeva družina rada preživlja čas v naravi




Preberite še:
Pozabljen kraj v Benečiji, kjer se je prikazovala Marija in govorila slovensko

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.