Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

K Mariji Pomagaj so prinesli odmev papeževega gesla “Ves tvoj”

web 3 brezje masa JP II

ROMARSKI URAD BREZJE

Aleteia - objavljeno 18/05/20

Na Brezjah so s slovesnim bogoslužjem obeležili 100-letnico rojstva svetega papeža Janeza Pavla II.

Danes se spominjamo 100-letnice rojstva svetega papeža Janeza Pavla II. Ob tej priložnosti je v Baziliki Marije Pomagaj na Brezjah sveto mašo daroval svetovalec apostolske nunciature Kryspin Dubiel.


POPE JOHN PAUL

Preberite še:
“Moj papež” praznuje svoj rojstni dan, letos bo star že 100 let!

Ljubezen do Marije in zaupanje, ki ga je Janez Pavel II. vedno gojil do Matere Božje, je razvidno iz njegovega škofovskega gesla: “Totus Tuus”, Ves tvoj. Janez Pavel II. je večkrat izjavil, da mu je Marija rešila življenje, ko je bil 13. maja 1981 žrtev atentata na Trgu svetega Petra.

Na kratko o svetem Janezu Pavlu II.

Karol Jozef Wojtyla se je rodil 18. maja 1920 v Vadovicah na Poljskem. Škofovsko posvečenje je prejel leta 1958. Za papeža je bil izvoljen 16. oktobra 1978 in je tako postal 264. papež oziroma 263. naslednik apostola Petra v zgodovini Cerkve. Slovenijo je obiskal dvakrat: prvič od 17. do 19. maja 1996, ko je obiskal tudi Brezje in se je z verniki srečal v Stožicah, v Ljubljani, Postojni in Mariboru; drugič pa 19. septembra 1999, ko je v Mariboru za blaženega razglasil škofa Antona Martina Slomška (1800–1862).

Bogoslužje, pri katerem je somaševalo več duhovnikov, je potekalo v poljskem jeziku. Ob koncu je blagoslov v slovenskem jeziku podelil ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, so sporočili z brezjanskega romarskega urada.


JAN PAWEŁ II

Preberite še:
Kako se je papež Janez Pavel II. spovedal pri duhovniku klošarju

Na Brezjah so tako s slovesnim, a mirnim bogoslužjem obeležili 100-letnico rojstva svetega papeža Janeza Pavla II., ki nam je naročil: “Gojite globoko predanost Mariji, Devici in Kraljici Slovenije, na katero se obračate s tako lepim imenom: ‘Marija Pomagaj’.”




Preberite še:
Duhovniki so dolgočasni in zagrenjeni? Ta video vas bo prepričal o nasprotnem


MOJCA IN PRIMOZ SEME

Preberite še:
“Moški si pogosto samo v spolnosti dovoli pokazati svojo potrebo po telesni bližini”


WEB 3 DUSAN POSLEK

Preberite še:
Sinovo življenje je viselo na nitki. “Njegovo stanje je takšno, da je vsak dan podarjen”

Tags:
sveta maša
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.