Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Danes sva ponosna, da imava veliko družino: tri otroke na zemlji in enega posebnega na nebu”

MARTINA JUDEŽ

OSEBNI ARHIV

Urška Kolenc - objavljeno 21/05/20

Ženska ženski – žena, mama, psihoterapevtka, porodna spremljevalka in predavateljica Martina Judež

V življenju je najbolj hvaležna, da ji je dano biti mama. Martina Judež je skozi lastne porode spoznavala, kako močan odtis pusti porodna izkušnja na otroku, mami in vsej družini. “Ugotovila sem, da se izpolnjujoča porodna zgodba lahko zgodi šele takrat, ko se ženska počuti popolnoma varno, da aktivira svojo notranjo moč in odpre pot porodu, ki jo napolni z energijo ljubezni in ji pomaga, da se realizira v vlogi matere.”

Iz teh spoznanj se je začelo njeno delo porodne spremljevalke, ki ga opravlja že osem let. Sočasno se je izobraževala iz transakcijske analize, pridobila diplomo in zdaj že nekaj let dela tudi kot psihoterapevtka.




Preberite še:
“Nič te ne sooči s seboj tako neposredno kot lasten otrok”

Še ena Martinina strast je matematika. Pred tremi leti si je zastavila osebni izziv in se preizkusila na tekmovanju v hitrem računanju. Premagala je svoje strahove, začela vaditi in se že tretje leto zapored kvalificirala na mednarodno tekmovanje v hitrem računanju, kjer se je tudi odlično uvrstila.

Prepričana sem, da doseganje in celo preseganje osebnih ciljev, ki si jih zastavljamo, izpolnjuje naše življenje.

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Idealno je, če lahko zjutraj spim, kakor dolgo želim. V času, ko smo morali biti doma, se je to pogosto zgodilo. Moram priznati, da sem se prav spočila in si nabrala veliko energije za nove izzive. Zdaj pa sem hvaležna, da imam znova ure s strankami in z veseljem prej vstanem.


MORNING COFFEE

Preberite še:
Kako lahko jutranja meditacija vdihne življenje v vašo dušo

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete …?
Ponavadi nič, ker najprej potrebujem skodelico kave, prej nisem razpoložena za pogovor. Ko pa spijem kavo, sem srečna, da je pred mano svež dan.

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker …?
Mislim, da je urejenost odraz ljubezni do sebe. S pozitivnim odnosom do sebe poskrbim, da imam veliko moči, ljubezni, potrpežljivosti, sočutja za svoje otroke, moža in druge bližnje ter za poklicno delo.


M. Caruso

Preberite še:
Dovolj ji je bilo materinske neurejenosti in pajkic. Poglejte, kaj je storila!

DRUZINA JUDEZ
OSEBNI ARHIV

4. Materinstvo je najlepša vloga, ker …?
Neizmerno srečna sem, da imam s svojimi tremi otroki priložnost za učenje iz dneva v dan, skupaj uživamo v odkrivanju novih spoznanj in skupaj rastemo. Veselim se sproščenih dni, zgodijo pa se tudi dnevi žalosti ali stisk, v katerih moje poslanstvo matere pomeni, da jim vedno stojim ob strani.

Velikokrat imam občutek, da vsako leto bolj uživamo v našem druženju in skupnih pogovorih. Zelo sem tudi ponosna na njihove izjemne dosežke na mnogih državnih in mednarodnih tekmovanjih iz znanja. Čutim, da z ljubeznijo do nadgrajevanja svojega znanja razvijajo svoje potenciale in si gradijo trdne temelje za nadaljnjo življenjsko pot.

5. Kako se ob vseh obveznostih, 3 otrocih in vsesplošnemu pomanjkanju časa posvetite svojemu možu?
Oba imava delo s spremenljivim delovnim časom, a vsak dan, če le ni mož v tujini, najdeva presečno množico v najinih urnikih in greva ven na kavico, da se pogovarjava le midva. Tako pomagava drug drugemu pri reševanju izzivov na poslovnem področju, kot tudi gradiva najino zakonsko zvezo že več kot 22 let.


web 3 matej petra bercan

Preberite še:
Preden sta šla na zmenek, je morala v delavnici še kaj pobrusiti

6. Opravljate delo porodne spremljevalke in psihoterapevtke. Kaj vam pri vašem poslanstvu predstavlja največji izziv in kaj mamice v času nosečnosti in priprav na porod najbolj potrebujejo?
Pri delu porodne spremljevalke največ energije terja stalna pripravljenost vse dni in noči. Ko pa se odpeljem v porodno sobo, nikoli ne vem, kdaj se vrnem, lahko že čez nekaj ur, se je pa že zgodilo, da šele po drugi neprespani noči. Nosečnice iščejo zaščito, razumevanje in občutek varnosti. Pomagam jim zgraditi zaupanje v žensko moč in sposobnosti.

Pri psihoterapevtskem delu pa mi je všeč, ker je vsaka stranka drugačna, zato se potrudim razumeti njen način razmišljanja in delovanja in najti ustrezno pot zanjo, da jo spodbujam na poti doseganja ciljev in osebne rasti.


COACHING

Preberite še:
Vzemite svoje misli v svoje roke! Kako? Psihoterapevt odgovarja

FAMILY JUDEZ
OSEBNI ARHIV
Družina Judež na meddržavnem tekmovanju v hitrem računanju v Estoniji

7. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?
Posebna in odločilna prelomnica v mojem življenju je bil moj prvi porod, stara sem bila 23 let, ko se nama je najin zelo zaželeni sin rodil mrtev. Nitka življenja se je žal pretrgala že pred prvim vdihom. Ta izkušnja naju je okrepila, naučila hvaležnosti in povezala na globlji ravni, smrt naju je spodbudila v življenje. Prejela sva moč in pogum in ob novih izzivih si vedno znova ozavestiva, da če sva zmogla takrat, zmoreva vedno. Danes sva ponosna, da imava veliko družino: tri otroke na zemlji in enega posebnega na nebu.

8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Izzivi na poti se mi pojavljajo zato, da jih premagam in z vsako premagano oviro sem močnejša.




Preberite še:
Verjela je v svoje sanje in tako ima danes čisto “svoj” vrtec

9. S čim, kje, kako se duhovno napolnite?
V soboto zvečer gremo k sveti maši v našo domačo cerkev v Šmihelu. Moja sinova, osnovnošolec in študent, skupaj ministrirata. Veliko mi pomeni ta ura, v kateri se odpre prostor za notranji mir.

Zadnja leta gre vsa družina ob koncu letnega dopusta še v Medžugorje. Sama sem bila tam že dvakrat pred rojstvom otrok in letos bom ta poseben kraj obiskala že enajstič. Vedno znova sem iskreno hvaležna za povezanost družine in vse, kar nam je dano.

10. Biti ženska je lepo, ker …?
Ženska ima, če se zmore povezati s seboj, izjemno moč kreativnega izražanja in delovanja. Če intuicijo združi s pogumom, lahko izpelje pomembne premike. Meni pa je največji blagoslov biti mati v sozvočju s svojimi otroki.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.