Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Na prejem svetega obhajila se pripravite s to molitvijo veselja in hvaležnosti

HOLY COMMUNION

Ric Perezmont | Cathopic CC0

Philip Kosloski - objavljeno 30/05/20

Temeljito pripravite svoje srce na dar, ki ga boste prejeli od Jezusa

Včasih se nam zdi nekaj povsem samoumevnega, da lahko prejemamo sveto obhajilo in se vsako nedeljo ali celo vsak dan udeležimo svete maše. Ko pa to ni mogoče, kot se je nedavno zgodilo zaradi zaprtja cerkva v boju proti širjenju okužb s koronavirusom, morda končno spoznamo, kako velik dar je sveta evharistija.

Na prejem svetega obhajila se moramo vedno primerno pripraviti. Poleg tega, da poiščemo čim prejšnjo možnost za spoved in se eno uro pred mašo postimo, bi morali nanj pripraviti tudi svoja srca, z molitvijo veselja in hvaležnosti.


Young girl praying at home

Preberite še:
Kako se povezati z Jezusom, če ne morete prejeti svetega obhajila

Ponujamo vam primer takšne molitve, ki nas spominja na lepoto svetega obhajila in vnovične združitve z ljubim Jezusom.

Ljubeči Oče, prihajam k Tebi in se zaupljivo zatekam v Tvoje naročje, polno Tvoje najslajše ljubezni in usmiljenja.Upam, Gospod, da me ne boš nikoli ločil od svoje Navzočnosti, ti, ki nas tako ljubeče vabiš k sebi, rekoč, pridite k meni vsi, utrujeni in obteženi, in jaz vas bom poživil. Glej, prihajam, Gospod, sprejmi me v skladu s svojo besedo, in živel bom; ne odvzemi mi tega upanja.Sprejmi, Gospod, moje srce kot žgalno daritev; vsega se ti darujem: darujem ti svoje oči, da bi gledale le tebe in vse stvari v tebi; darujem ti svoja ušesa, da bi prisluhnil tvoji Besedi; darujem ti svoja usta, ustnice in jezik, da te bodo hvalili ter ves dan prepevali o tvoji slavi in mogočnosti; darujem ti svoje roke, naj bodo v molitvi ves čas iztegnjene k tebi, ki si v nebesih, ali pa v darovanju miloščine ubogim, in naj izpolnjujejo tvojo voljo; darujem ti svoje noge, da jih boš vodil po poti miru; darujem ti vse svoje ude, da bodo govorili: Gospod, kdo je kakor ti?Blagoslovi, Gospod, mojo dušo, in vse, kar je v meni, naj blagoslavlja Tvoje presveto ime: blagoslovi mojo dušo, Gospod, in ne pozabi na svojo dobroto. Vse zemeljske stvari, ki jih imam, darujem tebi, kajti le v tebi premorem vse; odrekam se sebi, kajti ves sem tvoj; živim, vendar ne jaz, pač pa ti, Jezus, živiš v meni. Ljubim te z vsem srcem, z vso dušo in z vso močjo. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


Couple - Praying - God - Parents

Preberite še:
Duhovno obhajilo lahko prejmem tudi ta trenutek


EUCHARISTIE MESSE

Preberite še:
Molitev pred obhajilom, ko vaša duša potrebuje osvežitev


EUCHARIST

Preberite še:
Kako dolgo je Jezus navzoč v evharistiji po prejemu obhajila?

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.