Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zdravnica je staršem svetovala splav, onadva pa sta izbrala molitev

web3-2-baby-josie-courtesy.jpg

Photos provided by author

Patty Knap - objavljeno 31/05/20

Zakonca o splavu nista razmišljala. "Rekla sva: 'Ne, Bog nama je dal tega otroka in Bog ga bo tudi vzel, če je to Njegova želja'"

Courtney in Andrew sta bila navdušena nad prvo nosečnostjo, toda že pri prvem ultrazvoku so se napovedale težave. Zdelo se je, da je v maternici zelo malo, skoraj nič plodovnice, kar se včasih zgodi, če otrokove ledvice ne delujejo tako, kot bi morale.

Drugi ultrazvok v bolnišnici za tvegane nosečnosti je potrdil, da plodovnice skorajda ni. Po besedah zdravnice naj bi to pomenilo, da otrok najverjetneje ne bo preživel do predvidenega datuma poroda ali pa bo umrl kmalu po rojstvu. Zdravnica je staršem svetovala, naj nosečnost umetno prekinejo.


SUZANNE AND RACHEL GUY

Preberite še:
Pred 22 leti sta zavrnila splav. Zdaj pa njuna hči navdihuje druge

“Bog ga je dal, Bog ga bo vzel”

Zakonca o splavu nista razmišljala. “Rekla sva: ‘Ne, Bog nama je dal tega otroka in Bog ga bo tudi vzel, če je to Njegova želja,'” se spominja Courtney.

Zdravnica je vztrajala. “Opozorila naju je, da imava na voljo le 14 dni, da si premisliva, saj sem bila noseča že 22 tednov, v Pensilvaniji pa je splav dovoljen do 24. tedna.” Courtney je vznemirilo, kako običajno se je zdelo zdravnici, da staršem priporoči splav.

“Zdravnica ni uporabila besede splav. Govorila je o ‘prekinitvi’. Razumeti je bilo, kot da bo veliko manj sitnosti, če preprosto ‘prekineva’, kakor da sprejmeva svojega otroka.”


NATALIE HALSON

Preberite še:
Zdravniki so ji večkrat rekli, naj splavi, ona pa jih je zavrnila

Moč molitve

Družina in prijatelji so z zakoncema začeli moliti in prositi Boga, naj poskrbi za nerojeno dete. Courtneyjina babica je prijatelje po vsej državi prosila, naj molijo za zdravo nosečnost. Naslednji ultrazvok je pokazal, da otrokove ledvice delujejo odlično in zdravniki so bili zbegani, saj niso našli drugega vzroka za nevarno nizko vsebnost plodovnice.

Za tvegano nosečnost je slišal tudi duhovnik Gus (Augustine) Fernando iz neke župnije na Long Islandu. Ko je molil za otroka, je zaslišal besede: “Z otrokom bo vse v redu in bo za starše pravi blagoslov.” To čudovito sporočilo, skupaj z vsemi molitvami, je Courtney in Andrewu vlilo veliko upanja.


MISCARRIAGE

Preberite še:
Posledice spontanega splava, celo zgodnjega, so empirično dokazane

web3-lead-baby-josie-courtesy.jpg
Photo provided by author

SOYUNAMADRENORMAL

Preberite še:
Zakonca, ki navdušujeta s svojo zgodbo z 9 otroki na zemlji in 5 v nebesih

Zapleti

Mala Josie se je rodila 17. marca 2018, toda staršem je bilo rečeno, naj se pripravijo na najhujše, ker novorojenka ni mogla samostojno dihati. Prišel je psiholog in novopečenim staršem povedal, da Josie najverjetneje ne bo preživela. Josie so medtem priklopili na posebna umetna pljuča, ki so poškodovala njen drobni dihalni organ, imela je zvišan krvni tlak in povečano srce.

Napoved ni bila dobra in med prijatelji se je razširila vest, da dete obupno potrebuje še več molitev. Oče Gus je znova začutil, da bo z deklico vse v redu in je staršem sporočil: “Jezus bo poskrbel za Josie.”


MARIBEL CAMACHO

Preberite še:
Po štirih splavih in odsotnosti Boga je postala zagovornica življenja

web3-baby-josie-courtesy.jpg
Photo provided by author

Še en čudež

Do osme ure zvečer tistega dne se je otrokovo stanje neverjetno izboljšalo. “Zdravnik je rekel: Ne vem, kaj počnete, ljudje, ampak nadaljujte. Veliko bolje ji gre.” V manj kot 24 urah so se njena pljuča razširila, solze so začele zdraviti, njen krvni tlak se je uravnal, srce pa je bílo veliko bolje! Naslednji dan so Josie priklopili na običajen ventilator, dan zatem pa je že dihala samostojno.

Josie je danes ljubka, zdrava dveletna deklica, obdana z ljubeznijo. Njena mamica je hvaležna, da negativna priporočila zdravnikov niso omajala njene vere. “Velikokrat pomislim na nosečnice, ki niso v tako dobrem položaju, v kakršnem sem bila sama (poročene, s službo in podporo širše družine itd.), in se dajo zlahka pregovoriti v splav, zgolj s pripombo zdravnika, da bi bila to najboljša rešitev.”

Courtney upa, da bo s svojo zgodbo spodbudila nosečnice, posebej tiste z negativnimi napovedmi, naj ne podležejo pritiskom za umetno prekinitev nosečnosti. “Vedno boste zadovoljne, da ste rodile svojega otročiča!”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


web 3 dejan pavlin

Preberite še:
Od reševalca življenj do reševalca duš in še česa


DRUŽINA ŠABANOVIČ GRMŠEK

Preberite še:
“Tristan nas je naučil, da živimo bolj polno življenje in se manj obremenjujemo”
Preberite še:
Po 36 letih v zaporu zaradi zločina, ki ga ni storil, je stopil na oder in navdušil

Tags:
preizkušnjesplav
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.