Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Oče – voznik, finančni minister, “zateženec”? To in še marsikaj, z bonusom

FATHER PICKS UP SON,

KieferPix ! Shutterstock

Lojze Grčman - objavljeno 07/06/20

Neomejen delovni čas očetovstva in dobra novica ob tem

Kakor, verjamem, tudi vsi vi sem se tudi jaz v koronačasu nekoliko bolj posvetil razmišljanju o smislu, bistvu, poslanstvu, koreninah. Eno mojih poslanstev je tudi očetovsko. Hm, kdo in kaj pa sem kot oče? Šofer na trening in druge dejavnosti? Finančni (so)skrbnik družine? Nekdo, ki teži, ko je treba dati iz rok telefon in daljinski upravljalnik? Da, vse to in še kaj.

V zadnjem času večkrat vzamem v roke knjigo Zasidran v veri. Njen avtor je Peter Millonig, zavedni Slovenec in obenem svetovljan ter mednarodno uveljavljeni poslovnež s tankočutnostjo in posluhom za človeške stiske. Predvsem pa je, kot priča naslov knjige, globoko veren človek.

Med drugim v enem od poglavij razmišlja tudi o očetovstvu. “Oče je porok trdnosti,” pravi: “Najbližjim nakazuje smer po strmi poti, ki vodi v odrešenje. Njegovo srce mora izgorevati za Gospoda, da plamen ljubezni ne bi ugasnil, ampak zanesljivo živel v srcih potomcev. Očetova vloga zato ni vsebinsko in časovno omejena. Krščanski oče gradi ljubezen, ki ga preživi.” Saj vemo, očetovstvo ima neomejen delovni čas. Dobra novica: pri tem imamo kristjani najmanj en velik bonus.

web 3 peter millonig 3

“Kadar se namreč družinski oče pri vseh svojih dejanjih in besedah opira na Boga, ga nebeški blagoslov ne zapusti. Družino zavaruje pred vsem hudim, saj najde Jezus v iskrenem srcu družinskega očeta svojega zemeljskega zaveznika,” avtor servira misel, ki vliva pogum, voljo, energijo, dozo potrpežljivosti.

Besedilo je bilo najprej objavljeno v glasilu župnije Sostro.
Preberite še:
Še otroci vedo: “Če ne bi bilo Marije, ne bi bilo Nutelle”


DRUŽINA ŽEMVA IN GAŠPER KOČAN

Preberite še:
Dar posebnega prijateljstva


web 3 darko djuric

Preberite še:
Življenje brez nog in z eno roko: “Nikoli me niso zavijali v vato”

Tags:
družinastarševstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.