Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 22. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

9 lastnosti pravega moškega

EGO

Andrey Krupenko - Shutterstock

Barbara Oprčkal - objavljeno 09/06/20

Pravi moški, kot ga vidi 16-letni fant

Očetova ljubezen je bistvena za zdrav čustveni razvoj otrok, v knjigi Družina, kakršno ste si vedno želeli poudarja priznani družinski terapevt Gary Chapman in ob tem dodaja, da tudi tisti otroci, ki so bili prikrajšani za ljubečega očeta, sanjajo o očetovski ljubezni.

Kot primer je izpostavil 16-letnega dijaka, ki je napisal spis na temo Kaj je mož. Fantovi starši so se ločili, ko je bil star osem let. Nato je dobil očima, ki pa se je do njega vedel zelo grdo in ga pogosto zmerjal, da je ničvreden in neumen.


web 3 dejan pavlin

Preberite še:
Od reševalca življenj do reševalca duš in še česa

Čeprav nikoli zares ni imel očeta in ni doživel močne ljubezni pravega moža, si je vseeno predstavljal, kakšna bi ta lahko bila.

O pravem moškem je zapisal teh 9 njegovih pomembnih lastnosti:

Pravi moški je ljubezniv. Pravi moški je ljubeč. Pravi moški obrne hrbet neumnim moškim pretepom. Pravi moški pomaga ženi. Pravi moški pomaga bolnim otrokom. Pravi moški ne beži pred težavami. Pravi moški drži besedo in izpolnjuje obljube. Pravi moški je pošten. Pravi moški ne zaide v težave z zakonom.


WEB 3 BENJAMIN SITER DRUŽINA

Preberite še:
“Pravijo, da se moški ne spremeni. Ni res! Jaz se spreminjam”


THINK

Preberite še:
Najpogostejša laž, ki jo izrečejo moški


MOJCA IN PRIMOZ SEME

Preberite še:
“Moški si pogosto samo v spolnosti dovoli pokazati svojo potrebo po telesni bližini”

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.