Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 28. februarja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Prosite sv. Rafaela, naj na potovanjih varuje vaše zdravje

web3-st-raphael-the-archangel-suffering-tobias-god-heals-remedy-of-god-pd-1-1.jpg

PUBLIC DOMAIN

Philip Kosloski - objavljeno 02/07/20

Ko boste naslednjič potovali, službeno ali zasebno, prosite nadangela Rafaela, naj vas ohrani zdrave

Potovanja vedno prinašajo najrazličnejše izzive in tveganja, v današnjem času pa se vse to še nezadržno stopnjuje. Medtem ko so nekateri ljudje povsem zadovoljni, če ves čas preživijo doma, se mnogi moramo odpraviti na pot, pa naj gre za službeno potovanje ali počitniško dogodivščino.

Ne glede na to, v katero skupino sodite, je za vas gotovo najboljši priprošnjik sv. Rafael!


RAPHAEL

Preberite še:
Sv. Rafael, mogočni zdravilec za vse, ki ta trenutek trpijo

Sv. Rafael slovi kot zavetnik popotnikov, pa tudi zdravljenja. To izhaja iz svetopisemske zgodbe v Tobitovi knjigi. Ime Rafael v hebrejščini pomeni nekaj podobnega kot “Bog je ozdravil”, “nebeški zdravilec” ali “Božje zdravilo”.

S spodnjo molitvijo se boste sv. Rafaelu priporočili za zaščito na potovanju, predvsem pa ga boste prosili, naj vas ohrani zdrave.


NADAL

Preberite še:
7 lekcij Rafaela Nadala za vsakdanje življenje

Naj nas vsemogočni in usmiljeni Bog usmerja po poti miru in blaginje; in naj nas na našem potovanju spremlja nadangel Rafael, da se bomo zdravi srečno, mirno in varno vrnili domov.Gospod, usliši naše prošnje in milostno usmeri svoje služabnike na pot svojega odrešenja; da bi nas sredi vseh sprememb v našem življenju in na našem romanju vedno varovala tvoja pomoč. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.
Preberite še:
Po zaključenem študiju medicine je pustila vse, da bi uresničila svoje sanje
Preberite še:
Imena za deklice, ki nosijo Božji pečat


ROZMOWA

Preberite še:
Prisotnost in empatija – tako je videti pogovor, ki nahrani

Tags:
molitevpočitnice
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.