Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Ganljivo: vsak večer je splezal do okna bolniške sobe, kjer je umirala njegova mama

PALESTINA

Twitter | @mhdksafa (Fair use)

Jesús V. Picón - objavljeno 21/07/20

Srce parajoča gesta mladega Palestinca, ki nam napolni oči s solzami in nas spodbuja, naj molimo z njim

Epidemija covida 19 na vseh koncih sveta piše ganljive in srce parajoče zgodbe. Virus spreminja svet in človeške odnose do te mere, da se od svojih ljubljenih ne moremo posloviti v njihovih zadnjih trenutkih – ne moremo biti ob njih in jih spremljati v njihovem trpljenju in bolečinah s svojo fizično bližino.

Mladi Palestinec Jihad Al Suwaiti je pokazal, da je ljubezen do matere tako posebna in močna, da ni pomembno, kako visoko je soba, v kateri se nahaja.


DOBROCZYNNOŚĆ

Preberite še:
Kaj pa Sveto pismo pravi o covidu-19?

Mladenič je vsak večer splezal na okensko polico njene bolniške sobe, da bi posedel ob njej. Samo on in Bog vesta, kaj ji je ob tem povedal.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>The son of a Palestinian woman who was infected with COVID-19 climbed up to her hospital room to sit and see his mother every night until she passed away. <a href=”https://t.co/31wCCNYPbs”>pic.twitter.com/31wCCNYPbs</a></p>&mdash; Mohamad Safa (@mhdksafa) <a href=”https://twitter.com/mhdksafa/status/1284549287863627776?ref_src=twsrc%5Etfw”>July 18, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Medtem ko se večini zdi nepredstavljiva že sama misel na smrt katerega od najbližjih, Jihad ni imel izbire in se je z materinim umiranjem lahko spopadal le od daleč.

Koliko bolečine je v mladeniču, ki je lahko namesto mamine roke pobožal le hladno okensko steklo! In koliko bolečine nosi njegova mama, ki je prestajala pravo agonijo, ne da bi vedela, da jo njen sin opazuje in jo spremlja skozi okno njene bolniške sobe!


WIDOW,

Preberite še:
Mož je umrl zaradi koronavirusa, podjetje, kjer je bil zaposlen, pa je takole presenetilo njegovo ženo

Večkrat smo nepotrpežljivi do naših mam in očetov in si ne vzamemo časa, da bi jih obiskali, objeli in poljubili. Ne čakajmo, da nas bo od njih ločilo okno bolniške sobe. Bog vedno odpušča, a bolezen nima usmiljenja.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.


MILI

Preberite še:
Njeni dvojčici sta se rodili, ko je bila na robu smrti zaradi koronavirusa


Barque of Peter

Preberite še:
4 prispodobe, ki nam pomagajo razumeti, kaj je Cerkev


FAMILY KIDS

Preberite še:
Izgubila sta sedem otrok. Zdaj jih imata devet – dva na zemlji, ostale pa v nebesih

Tags:
koronavirussmrt
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.