Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 19. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

3 vprašanja, ki jih morate še danes postaviti svojemu partnerju

KISS

Wavebreakmedia - Shutterstock

Cecilia Zinicola - objavljeno 23/07/20

Ljubezen za vse življenje obstaja, a se je zanjo treba odločiti

Rutina, finančni pritiski, dejavnosti z otroki in delovne obveznosti zlahka ustvarijo vrzeli, ki nas hitro odmaknejo drug od drugega.

Res je, da na mnogo stvari ne moremo vplivati, vendar ne smemo vedno kriviti situacij, ki nas silijo živeti na tak način, da pridemo do točke, ko praktično postanemo tujci, kot da bi bila ljubezen dana le prek zunanjih dejavnikov. Čeprav nas veliko ovir oddaljuje drug od drugega, lahko poiščemo stičišče.


COUPLE MARRIAGE DATE

Preberite še:
4 presenetljive lekcije, ki sem se jih naučila v 4 letih zakona

V vsakem zakonu je pomembno, da se sredi kaosa znova zazremo nazaj in naredimo kratko oceno. Vaja, ki ne pomeni kritiziranja ali osredotočanja na to, kar potrebujete ali želite z namenom, da sporočite sozakoncu, da je za nekaj kriv, temveč za to, da resnično ljubeče dajete vse od sebe.

Zato je najboljši način za merjenje ljubezni tisti, ki upošteva kriterij medsebojne predaje. Ko drugega postavimo na prvo mesto, smo pripravljeni prisluhniti njegovemu srcu, narediti nekaj v zvezi s tem ter obnoviti zavezanost ljubezni z delom, znanjem in voljo.




Preberite še:
Ko v zakonu vlada zima: 7 pomembnih strategij, ki jim morate slediti

shutterstock_292934030.jpg
wavebreakmedia I Shutterstock

Si zadovoljen/na s tem, kar prejmeš od mene?

Marsikdo se znajde v napačnem razmišljanju, ko se sprašuje, ali je v zvezi srečen. Vprašanje bi moralo biti drugačno. Odkriti moramo, ali zakoncu dajemo tisto, kar potrebuje za to, da je srečen.

Oceniti svojo ljubezen pomeni razmišljati o tem, kako se podariti svoji ljubljeni osebi. Na koncu nam to pomaga najti sposobnost živeti ljubezen in biti na tak način srečnejši.

Ta vrsta osebnostne ljubezni je tisto, zaradi česar se koncept dela v paru nikoli ne izgubi, saj želimo vedno poskrbeti in spodbuditi svojega sozakonca. Zakon je kot podjetje: zahteva trud, odpovedi in jasne naloge. Ljubezen je vsakodnevno delo, ki zahteva poznavanje drugega in vedenja, kako so lahko srečnejši.


depressed

Preberite še:
Ljubiti se je možno naučiti: 9 korakov, ki vodijo do polne ljubezni

Zgodovina je pokazala, da učenje sprejemanja ljubezni pomaga spoznati najboljši način izkazovanja ljubezni in naklonjenosti. Vsi izražamo in čutimo ljubezen drugače in razumevanje teh razlik lahko močno vpliva na odnos.

Ko se nekdo v paru nauči več o tem, kako zakonec doživlja ljubezen, se nauči empatije do nekoga, ki je drugačen od njega. Pomaga mu, da se za trenutek umakne iz sebe in pogleda, kaj se drugi osebi zdi pomembno in vredno.


COUPLE,RELATIONSHIP

Preberite še:
Ljubiti ne pomeni polastiti se drugega

Kaj lahko storim, da od sebe dam še boljše?

Ne gre samo za to, da bi dali več, ampak da bi dali najboljše. Sozakonec vas dobro pozna in vam bo na najboljši način pomagal, da boste ugotoviti način, kako izvleči najboljše iz sebe.

Številna razmerja se prekinejo z zaradi zunanjih dražljajev, zato je za zavestno reševanje zveze pomembno, da vključimo voljo. Ljubezen ni nekaj, kar pride hitro, ampak zahteva veliko volje.

Izkušnje kažejo, da je parom, ki so skupaj že dlje časa, to uspelo zato, ker so vložili veliko volje, prenašali frustracije, si odpuščali in ljubili, četudi jim je bilo to včasih težko. To je dejanje darovanja, ki deluje, ker prebudi tisto, kar je prej ustvarjalo pričakovanja.


amies

Preberite še:
Ali je mogoče ljubiti vse ljudi?

shutterstock_752910415.jpg
VGstockstudio | Shutterstock

Ko se pari zavežejo k učenju in uporabi različnih jezikov ljubezni, povečajo svojo čustveno inteligenco in se naučijo, da potrebe druge osebe postavijo nad svoje. Eden lahko posluša, kaj drugi želi povedati, da bi ga naredil boljšega.

Bi se spet poročil/a z mano?

Ko se poročite, to storite na način, da osebo izberete z njenimi prednostmi in kljub njenim pomanjkljivostim. Sprejmite, da ga/jo ljubite z vsem, kar je, z namenom, da bo vajin zakon trajal za vedno. Zakon je dejanje vzajemnega dajanja in darovanja.

Ljubezen, ki traja do konca življenja, obstaja, vendar gre za osebno odločitev, da se ponovno zavežemo in ljubimo. Gre za dejanje, ki se obnavlja več kot enkrat, lahko pa celo večkrat v istem dnevu. Vsak dan se moramo znati razdajati v malenkostih, da lahko to počnemo tudi v večjih stvareh.


WEDDING

Preberite še:
Nisem prepričan, da se želim poročiti

Skrivnost je, da se večkrat poročite z isto osebo. Obstaja bistvo, ki ostane za vedno, toda s časom se ljudje spreminjamo, vključujemo nove navade, zorimo in zato je pomembno, da ponovno izberemo.

Izberite z novimi cilji in izzivi, s skupno vizijo, v kateri bodo prijateljstvo, erotičnost, skupno delo in možnost, da sta partnerja v projektu, za katerega sta se odločila že pred časom, in se zanj, čeprav sta danes drugačna, odločata ponovno.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.


DIVORCE

Preberite še:
Glavne napake, ki jih storimo, ko izvemo, da je partner nezvest




Preberite še:
To je najboljša naložba, ki jo lahko storite za otrokovo prihodnost




Preberite še:
“Navdušili so me njegov oster um, močna volja in predanost pravici. In njegova brada!”

Tags:
zakonzakonca
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.