Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Idealna molitev za lepe družinske počitnice

shutterstock_284223539.jpg

Shutterstock

Mathilde de Robien - objavljeno 29/07/20

Tako imenovana jutranja molitev svete Terezije Avilske je zelo primerna za čas počitnic, ko znajo biti počitniške hiše ali apartmaji nekoliko tesni, kar lahko povzroči tudi kakšno napetost

Počitnice so čas, ko imamo zjutraj nekoliko več časa. Zakaj tega časa ne bi zapolnili z lepo molitvijo?

Tako je vsekakor delala sveta Terezija Velika, prva ženska, ki je bila proglašena za cerkveno učiteljico, reformatorka karmeličanskih samostanov in zavetnica Španije.

Ta velika mistikinja je Boga vsak dan prosila, da bi znala biti ves dan prijazna in vesela ter da bi v vsaki osebi, s katero se je srečala, znala “videti le dobro”.


ELDERLY WOMAN DOCTOR

Preberite še:
Sta sočutnost in prijaznost naši dolžnosti?

Lep izziv za počitniške dni, pri katerem nam je Bog vedno pripravljen pomagati, če si le vzamemo trenutek in ga za to prosimo, na primer z lepimi besedami svete Terezije Avilske:

Gospod, v tihoti prebujajočega se jutra Te prosim za mir, modrost in moč. Danes želim svet gledati z očmi, polnimi ljubezni. Rada bi bila potrpežljiva, razumevajoča in blaga; tvoje otroke bi rada videla globlje od videza, kakor jih Ti sam vidiš in torej v slehernem le dobro.Zatisni moja ušesa pred vsakršnim obrekovanjem, obvaruj moj jezik vsake žal besede, v mojem duhu ohrani zgolj besede blagoslova. Naj bom tako ljubezniva in vesela, da bo ob srečanju z mano vsak začutil Tvojo navzočnost. Gospod, odeni me v svojo lepoto, da se boš skozme lahko ves dan razodeval. Amen.

FAMILY,ROAD TRIP

Preberite še:
3 stvari, ki vam bodo zagotovile uspešne družinske počitnice

Sveta Terezija Avilska je zapustila številne mistične spise, razprave in pisma, ki nam lahko pomagajo odkriti pot v našo notranjost. Slovenske karmeličanke so poskrbele za prevode in objavo številnih njenih del. Najbolj poznan je verjetno njen Notranji grad iz leta 1577, ki je v slovenskem prevodu izšel pri založbi Družina.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.
Preberite še:
10 temeljnih pravil dobrega pogovora
Preberite še:
Naravni deodorant, ki ga pripravite kar doma in vam ga ni treba nanesti na kožo


VERONIKA FRECE

Preberite še:
Pri 25 letih zbolela za redko boleznijo: “Življenje zdaj še posebej cenim”

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.