Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 23. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev, da bi znali sprejeti bolezen kot del Božje volje

SICK

Photographee.eu | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 01/08/20

Ko boste naslednjič zboleli, Boga prosite za moč, da bi znali svojo bolezen sprejeti kot del Njegovega načrta za vaše življenje

Ko zbolimo, še posebej, če gre za hujšo obliko bolezni, zelo težko sprejmemo dejstvo, da je to del Božjega načrta za naše življenje. Morda nas bo celo zamikalo, da bomo podvomili v Boga, izgubili zaupanje vanj in ga krivili za svoje trenutno stanje.

Čeprav ne bomo nikoli resnično vedeli, zakaj Bog dopušča določene oblike zla, smo lahko prepričani, da to počne v naše večno dobro.


ALES CERIN

Preberite še:
Aleš Čerin po hudi preizkušnji: “Dana mi je bila milost, da Bogu nisem nič očital”

Ko nas bolezen približa Bogu

Morda tega ne slišimo radi, toda pogosto se izkaže, bodisi v našem življenju ali pa v življenju svetnikov, da nas bolezen še bolj približa Bogu.

Ko nam je težko, pa se v molitvi obrnimo na Boga in ga prosimo za pomoč, da bi znali sprejeti svojo bolezen. Spodnja molitev nam lahko pomaga, da se bomo lažje sprijaznili s skrivnostno Gospodovo voljo.

Gospod, sprejemam to bolezen iz tvojih rok in se v celoti predajam tvoji sveti volji, tako v življenju kot v smrti. Ne moja, tvoja volja naj se zgodi: kakor v nebesih, tako na zemlji.Gospod, vdajam se vsem bolečinam in neugodju svoje bolezni; moji grehi si zaslužijo še neskončno več od tega. Ti si pravičen Gospod in pravična je tudi tvoja sodba.Gospod, darujem ti vse svoje trpljenje, zdaj in v prihodnosti, da bom združen s trpljenjem svojega Odrešenika in z njim blagoslovljen.Gospod, večno te želim slaviti, v bolezni in zdravju; svoje srce in glas želim združiti z vso Cerkvijo, v nebesih in na zemlji, in te večno častiti. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


CHATITA

Preberite še:
Bog jo je rešil pred nasilnim očetom, pred samomorom in jo ozdravil covida 19


KORONAWIRUS

Preberite še:
Zakaj Bog ni preprečil epidemije koronavirusa
Preberite še:
Ko je obležal, mu je bil “Bog bližje kot kadarkoli”

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.