Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako lahko tudi pri vas doma uvedete teden odpuščanja

PRZEBACZENIE

Gorynvd | Shutterstock

Barbara Oprčkal - objavljeno 15/08/20

Odpuščanje. Zanj prositi, odpustiti sebi, odpustiti drugemu. Ste že kdaj slišali za mednarodni teden odpuščanja?

“Če namreč odpustite ljudem njihove prestopke, bo tudi vaš nebeški Oče vam odpustil. Če pa ljudem ne odpustite, tudi vaš Oče ne bo odpustil vaših prestopkov.” (Mt 6,14-15)

Zakaj je prav odpuščanje ena najpomembnejših stvari tudi v zakonu, pojasnjuje Zig Ziglar v knjigi Dvorjenje po poroki. Kot pravi, odpuščanje v svoji najčistejši obliki pomeni, da so posledice naših napačnih dejanj odstranjene. “Odpuščanje omogoča nadaljnjo ljubezen in spreminja maščevanje v popravni izpit. Predvsem pa odpuščanje ne pogreva starih napak.”


FORGIVE

Preberite še:
Kaj se zgodi v vaših možganih, ko odpuščate?

Ste že kdaj slišali za teden odpuščanja?

Avtor ob tem vsem (posameznikom in zakoncem) priporoča, da doma uvedejo teden odpuščanja. Ne vem, koliko vam je sicer znano, a mednarodni teden odpuščanja zares obstaja. Običajno ga obeležujemo v juniju, a Ziglar ob tem izpostavlja, da se ne smemo omejevati zgolj na teden dni. Njegov teden odpuščanja tako traja od nedelje od 12. ure do naslednje nedelje do 12. ure.

Takole pa se po dnevih glasi njegov tedenski program za resnično osvoboditev srca:

Nedelja: odpustite samemu sebi. Ponedeljek: odpustite članom vaše družine. Torek: odpustite svojim prijateljem in znancem. Sreda: odpustite vsem gospodarstvenikom svoje države. Četrtek: odpustite vsem kulturnikom svoje dežele. Petek: odpustite vsem politikom svoje dežele. Sobota: odpustite vsem drugim narodom.

“Le pogumni znajo odpuščati. Slabiči nikoli. To ni v njihovi naravi.”
Preberite še:
10 neverjetnih zgodb o odpuščanju

Zakaj bi odpustili?

Prav ob mednarodnem tednu odpuščanja je Robert Muller, nekdanji pomočnik generalnega sekretarja ZDA, pred leti o odpuščanju zapisal naslednje:

Odločite se in odpustite, zamera nikomur ne koristi, zamera zastruplja, zamera nas tanjša in žre.Bodite prvi, ki odpustite, nasmehnite se in stopite naproti, videli boste srečo, kako bo vzcvetela na licih vašega sočloveka.Vedno odpustite prvi; ne čakajte na druge.Z odpuščanjem boste premagovali usodo, krojili življenje, delali čudeže.Odpuščanje je najvišja, najlepša oblika ljubezni.V zameno boste prejeli neizmerno srečo in mir.

Vir: knjiga Ziga Ziglarja Dvorjenje po poroki


depressed woman

Preberite še:
Znamo odpuščati sami sebi?


JIM CARREY

Preberite še:
Jim Carrey: “Odpuščanje odpira in spreminja človeška srca”


FORGIVNESS

Preberite še:
“Ko odpustimo, največjo uslugo naredimo sebi”

Tags:
odpuščanjeosebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.