Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 22. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

“Gospod, prevzemi nadzor nad mojim življenjem.” Nato so se jima začeli dogajati čudeži

HERALDOS

OSEBNI ARHIV

Luz Ivonne Ream - objavljeno 19/08/20

Utrujena in ranjena si nista predstavljala, da bosta kdaj doživela pravo ljubezen in si ustvarila navdihujočo družino

“Toliko stoletij, toliko različnih svetov, toliko prostora … in kljub temu sva se srečala.” S temi besedami svojo ljubezensko zgodbo opisujeta Daniel in Maria. Ko sta se srečala in zaljubila, si nista predstavljala, da ima Bog za njun odnos veliko poslanstvo: biti zagovornika življenja.

Spoznala sta se, ko sta najmanj pričakovala. On prihaja iz Salvadorja, ona iz Mehike. Oba sta izhajala iz odnosov, ki niso napovedovali optimistične prihodnosti.


MARIBEL CAMACHO

Preberite še:
Po štirih splavih in odsotnosti Boga je postala zagovornica življenja

HERALDOS
OSEBNI ARHIV

Mati samohranilka in iskalec vere

María Hernández, nemirno dekle, nekoliko oddaljena od katoliške vere, vendar s trdnimi vrednotami v prid življenju, je bila mati samohranilka.

Spreobrnjenje je doživela, ko se ji je rodila deklica. Ko jo je prvič držala v naročju, je spoznala, kako zelo jo ima Bog rad. V tistem trenutku se je začelo njeno potovanje nazaj k Njemu. V državi, ki ni bila njena domovina, se mu je popolnoma prepustila in zaupala, da bo lahko opravljala pomembno poslanstvo, ki ji je bilo zaupano.


MARY AND JOSEPH

Preberite še:
Kako sta se Marija in Jožef spoznala? Sta se zaljubila?

V tej igri za življenje, v tej zapuščenosti, si ni nikoli predstavljala, da je Bog že pomislil na “svetega Jožefa” zanjo, moža, ki ji ne bo nudil samo brezpogojne ljubezni in zaščite, ampak bo tudi postal tudi oče njeni hčerki Sari.

Daniel Cabrera se je rodil v katoliški družini, toda ko je bil star 13 let, so njegovi starši postali protestanti in odraščal je v tej veri.


ALVARO SERRANO

Preberite še:
Letalski inženir, ki se je odpovedal uspešni karieri, da bi postal duhovnik

Utrujen in užaloščen nad toliko frustriranimi poskusi odnosov, ki so le ranili njegovo srce, se je, le večer, preden je spoznal ljubezen svojega življenja, odločil za dolg pogovor z Bogom in mu rekel: “Gospod, popolnoma se ti predajam. Prevzemi nadzor nad mojim življenjem …” Zagotovo so bile te besede predaje Njegovi volji glasba za Božja ušesa.

Bog, ki ne dovoli, da bi ga kdo premagal v velikodušnosti, nam vedno daje veliko več in boljše, kot si lahko predstavljamo. Tako je storil tudi z Danielom. Zdelo se je, da potrebuje samo popolno zapuščenost svojega sina, da se bo začel odvijati čudež ljubezni.

Srečanje dveh zapuščenih duš se je zaradi Božje volje zgodilo le dan po tej zaupni Danielovi molitvi. Kot bi pričakovala to srečanje, sta se Daniel in Maria ujela že na prvem srečanju.


ŚWIĘCI LUDWIK I ZELIA MARTIN

Preberite še:
5 nasvetov za starše po vzoru zakoncev Martin

HERALDOS
OSEBNI ARHIV

Danielovo spreobrnjenje

Le tri mesece pozneje sta si prisegla večno zvestobo s poroko v Katoliški cerkvi. Tako so Daniel, Maria in Sara po Božjem načrtu postali družina.

Maria je igrala pomembno vlogo pri moževem spreobrnjenju. Po poroki bila zakonca odprta za novo življenje, a otroka dolgo ni bilo. Maria se je poglobila v poznavanje naukov Cerkve in z Danielom delila vse, kar se je naučila, tako da je vzbudila njegovo radovednost, še posebej z vprašanji, povezanimi z darom življenja.


WEB 3 DUSAN POSLEK

Preberite še:
Sinovo življenje je viselo na nitki. “Njegovo stanje je takšno, da je vsak dan podarjen”

Velika družina

Danes sta Daniel in Maria poročena 10 let in imata devet otrok – pet tukaj na zemlji, tri v nebesih, eden pa je na poti: Saro, Dannyja, Davida, Gianno, Josepha, Raquel, Pabla in Jacoba, pričakujejo pa še rojstvo Fatime Lucije.

“Zakaj se tako bojimo življenja in velikih družin? Bog ima lep in popoln načrt za vas, vaš zakon in vašo družino.”

Maria

HERALDOS
OSEBNI ARHIV

Pred kratkim sta zakonca pričevala o svoji globoki veri, ko so jima zdravniki povedali, da ima Jacob, njun osmi sin, zdravstvene nepravilnosti in je malo verjetno, da se bo rodil živ. Kljub temu sta vse prepustila v Božje roke.

Dojenček se je kljub napovedim rodil živ, a nekaj minut pozneje umrl. Njegovi starši so lahko nekaj časa ostali pri njem, ga božali in v njem videli veliko Božje delo.


ABBY AND DOUG JOHNSON

Preberite še:
Abby Johnson: “Ljubezen me je vodila s klinike za splav”

“Vsak otrok te naredi boljšega človeka”

Vsak otrok je imel za par zelo posebno misijo: Maria se je spreobrnila po zaslugi svoje najstarejše hčerke, Daniel pa zaradi njune druge hčerke po vrsti.

Zaradi hčerke Gianne pa sta oba začela preučevati naravne metode za načrtovanje družine, kar je Marijo spodbudilo k temu, da se izobražuje na področju naravnega načrtovanja družine.

Bog ju je potreboval skupaj kot zakonski par, da jima je zaupal poslanstvo: postati zagovornika nerojenih otrok, ki nimajo glasu.

HERALDOS
OSEBNI ARHIV

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.


JESUS CABELLO

Preberite še:
Moč molitve in zgodba o fantu, ki ga je Marija rešila levkemije


PARENTING

Preberite še:
4 univerzalni vzgojni nasveti za katerokoli situacijo
Preberite še:
Francoske redovnice sredi epidemije ustanovile “start-up 12. stoletja”

Tags:
preizkušnje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.