Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 19. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Stična mladih 2020 bo imela nekaj, česar prejšnje niso imele

web-3-sticna-mladih-2015-e1569010588800.jpg

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Lojze Grčman - objavljeno 14/09/20

Srečanje mladih katoličanov, tokrat po prilagojenem konceptu, nosi številko 39

Kaj bo imela Stična mladih 2020, česar prejšnje niso imele? “Predvsem 29 lokacij več,” se nasmeji direktor zavoda Katoliška mladina Matevž Mehle: “Imela bo zelo lokalen pridih. Namenjena bo predvsem druženju mladih iz enakega okolja. Kljub temu bo tudi letošnje srečanje Stična mladih, ki bo v soboto, imelo pridih tega, da bodo na isti dan zbrani mladi iz vse Slovenije.”

Ampak ne na enem kraju kot ponavadi, temveč na 30 lokacijah po vsej Sloveniji. Razlog je seveda pandemija in z njo povezan protokol. Geslo letošnjega srečanja, ki nosi že številko 39., je Vstani! Vzeto je iz Lukovega evangelija in govori o mrtvem mladeniču, ki ga nesejo v pogrebnem sprevodu, Jezus pa ga obudi.

Bolj množična od pričakovanj

Letošnja Stična bo tako potekala po skrajšanem programu, ki so ga lahko oblikovale lokalne ekipe. Vsaka je oblikovala svojo časovnico. Pomembni skupni točki vseh “Stičen” pa sta koncert, ki je bil posnet vnaprej in bo predvajan udeležencem, ter sveta maša. To naj bi darovali posebej na vsakem prizorišču. Vseeno pa si bo mogoče prenos maše iz “prave” Stične ogledati na YouTubu, prenašal pa jo bo tudi Radio Ognjišče.


WEB 3 MARKO IN KAJA

Preberite še:
“Katoličani si pogosto ne upamo biti drzni”

Ne glede na razdrobljenost se je na tokratno srečanje prijavilo prek 2.000 mladih, kar je presenetilo še prireditelje. Vseeno pa v nobenem kraju ne bo več kot 500 udeležencev, vključno z lokalno ekipo. Svoj obisk je napovedal tudi predsednik Borut Pahor, in sicer v Stično. Prav tam in v Ljubljani (na Viču) ter v Kranju pričakujejo največ obiska.

Maša, povezovalni trenutek

Kramljali smo z Magdaleno Rode, ki je pri Stični mladih odgovorna za koordiniranje logistike. Pravi, da že dolgo ni imela toliko dela. 😉  Koncert in maša bosta povezovalna dejavnika vseh prizorišč, dodaja.

“Spodbujamo, da se tisti, ki se le lahko, udeležijo maše v živo. prenos maše ne bo nikdar enak kot čudež, ki ga maša predstavlja. Vse maše bodo imele enaka berila in uvode. Tudi to bo povezovalni trenutek. Zavedamo se, da smo na 30 lokacijah, a doživljamo isti čudež, isto Stično mladih.”

Natančnejše informacije, tudi z urnikom dogajanja, najdete na spletni strani sticna.net. Daljši pogovor z Matevžem Mehletom si oglejte na Aleteijinem Facebook profilu.


STICNA 2011

Preberite še:
Ščepec nostalgije: Stična mladih skozi leta


web 3 anja klepac

Preberite še:
Bolečina, vsakodnevna spremljevalka: “Včasih me trga, drugič žge”


FAKE NEWS

Preberite še:
Če ne boste prebirali toliko novic, boste srečnejši. Preverite, zakaj

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.