Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Na velika platna prihaja film Fatima

FATIMA MOVIE

Picturehouse

Lucija Čakš - objavljeno 25/09/20

Film najbolj natančno opišem s preprosto besedo: lep

To jesen smo končno dočakali zaradi epidemije večkrat zamaknjen izid filma Fatima, ki pripoveduje zgodbo fatimske Marije in njenih vidcev.

Film je preprosto lep

Lepa je deklica, ki igra najstarejšo vidkinjo, Lucijo (Stephanie Gil), zelo lepa je igralka, ki upodablja Marijo, lepi so posnetki okoliške narave … Tako je, čeprav ne prinaša nič presenetljivo novega, prijeten za oko.

Skozi film izmenjaje spremljamo dve časovni obdobji: leto 1917, ko so se prikazovanja dogajala, in leto 1989, ko s. Lucijo v samostanu obiskuje profesor Nichols (igra ga Harvey Keitel), ki kot neverujoči piše knjigo o fatimskih prikazovanjih.


CHILDERN ; MOVIE ; CINEMA

Preberite še:
Filmi, na katere bodite pozorni to jesen

Prek prve zgodbe, ki sledi otrokom, pravzaprav še največ izvemo o tem, kako so tudi njihovi starši, cerkveni dostojanstveniki in civilni oblastniki postopoma začeli verjeti, da se otrokom res prikazuje Devica Marija.

Nenavijaški prikaz

Zgodba je povedana preprosto in razumljivo, čeprav je versko ozadje jasno, pa poskuša zgodovinske dogodke povedati kar se da nenavijaško za katerokoli stran. Še posebej je treba izpostaviti prepričljivo kostumografijo, ki odraža obdobje, v katerem so se prikazovanja zgodila.


FATIMA

Preberite še:
5 naukov fatimske Marije

Zaradi nekaj strašljivih prizorov, zlasti dela, kjer Marija otrokom pokaže vizije pekla, film ni primeren za mlajše otroke. Če so vaši otroci starejši od 8 let, pa si film lahko pogledate tudi z njimi. V vsakem primeru je priporočljivo, da se pozneje o videnem z njimi tudi pogovorite.

Film na velika platna pride oktobra, že zdaj pa je ob plačilu na voljo na spletnih platformah Google play in Amazon.

Prispevek je bil najprej objavljen v Naši družini, prilogi tednika Družina.


APOKALIPSA

Preberite še:
Ali je Fatimska Mati Božja napovedala konec časov? 
Preberite še:
10 igralcev, ki so v filmih nastopili skupaj s svojimi otroki
Preberite še:
Martin Golob izdaja skrivnost slastnih pic, ki so jih vsi oboževali

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.