Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Verjemita v vajino zvezo. Če ne bosta vidva, ne bo nihče

MIŁOŚĆ

Antonio Guillem | Shutterstock

Meta Košir - objavljeno 08/10/20

Ker smo vpeti v družbo hitenja, se zdi, da včasih ni časa ne volje, da bi obstali v partnerskem odnosu, se mu posvetili in ga negovali. Prepogosto odnos preplavi obup, ob prvih težavicah med partnerjema sledi razhod

Dandanes je veliko motilcev partnerskih odnosov. Pomanjkanje časa, stres, spletna in družabna omrežja … Ali ste kdaj pomislili, da je velika težava ali ovira za partnerski odnos prav to, da eden izmed vaju, ki sta v partnerskem odnosu, dvomi o tem, kar tvorita, o tem, kar skupaj ustvarjata, kar imata?

Zagotovila, da bo odnos obstal in zdržal vse pritiske, težave in nestrinjanja, ni. Edini približek vsemu temu je neprestano delo na partnerskem odnosu. In kaj pravzaprav to pomeni?


COUPLE HAVING ARGUMENT

Preberite še:
Kako v odnosu premostiti velike razlike?

Temelj je medsebojni pogovor

Sliši se zelo preprosto, vendar ni. Pogovor je eden izmed pomembnejših dejavnikov, ki lahko vpliva na potek vajinega odnosa. Naučita se pogovarjati o vseh temah, tudi tistih najbolj ranljivih in bolečih. Včasih je težko začeti. Vendar je po vsej verjetnosti to tema, ki je problematična za oba. Pogovor o tem bo zmanjšal napetost.

Poleg pogovora poskušajta slišati potrebe in pričakovanja drug drugega. Pridita si nasproti v tem, kaj je v vajinem odnosu uresničljivo, realno in kaj ni. Če se pri nekaterih temah ne strinjata, ni s tem nič narobe. Imeti različne poglede na problematiko in mnenje ni omejujoče, vse dokler ni to nekaj, kar vaju omejuje na vajini skupni poti.




Preberite še:
10 temeljnih pravil dobrega pogovora

ROZMOWA
Dean Drobot | Shutterstock

Velja omeniti tudi to, da se ne lotevajta razreševanja nestrinjanj in težkih tem samo takrat, ko v vajinem odnosu pride do konfliktnih situacij. Tudi ko v vajinem odnosu ni sledi o težavah, se poskušajta pogovarjati o problematiki, ki občasno doleti vajin odnos, seveda pa tudi o stvareh, ki vaju osrečujejo. Brez konflikta in v sproščenem vzdušju bo pogovor lažji in bolj učinkovit ter odkrit.

Bodita prijatelja in največja zaupnika

Naučita se zaupati drug drugemu. Oseba, ki ste si jo izbrali za partnerja, je v vas prebudila nekaj posebnega. Zapomnita si, kaj je bila tista iskrica, ki vaju je povezala, in jo ozavestita vsakič, ko bo v odnosu prišlo do razhajanja. Bodita prijatelja. Naj bo partner vaš zaupnik in opora. Ko pride do negotovosti v vajinem odnosu, je to tema, ki zadeva vaju. Zato sta vidva prva in edina naslovnika za pogovor in razreševanje nejasnosti. Skupna rešitev problema vaju bo še bolj povezala.


SUPRISE

Preberite še:
Trije recepti, da ohranimo partnerski odnos živ

Prijatelji in družina so lahko vaša opora in podpora, vendar samo vidva vesta, kaj se zares dogaja med vama. Naj ne bodo vsi drugi deležni več razlage in besed glede tega, kako in kaj doživljate glede partnerskega odnosa, kot partner sam. Če zapadete v hudo osebno krizo ali pa je partnerstvo na točki, kjer si sama težko pomagata, je smiselno razmišljati tudi o pomoči psihoterapevta, ki lahko s svojo strokovnostjo vajini življenji ponovno usmeri na pravo pot.

Dokler bosta želela, bosta zmogla

Predvsem pa naj dvomi drugih ne omajajo vere v vajino ljubezen. Vidva sta tista, ki odločata o vajinem odnosu, ker je to vajina ljubezen.

In za konec še tole. Nič in nihče ni močnejši kot vidva, ki se vsak dan znova odločita za vajin partnerski odnos. Za to, da se bosta spoštovala, si zaupala in se imela rada. Verjemita v to, za kar sta skupaj. Odločitev in želja za vajino skupno življenje je odvisna od vaju.




Preberite še:
“Na svetu smo tudi zato, da si stojimo ob strani”


RING

Preberite še:
“Na pomoč, izgubil/a sem poročni prstan!”


MOTHER AND SON

Preberite še:
Pismo bodoči ženi mojega sina

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.