Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Poučna zgodba o tem, kako je pater Pij iz spovednice vrgel hudiča

PADRE PIO DEVIL

Public Domain

Gelsomino del Guercio - objavljeno 11/10/20

Pater Pij je spoznal, da se ta zagonetni spovedanec na vsak očitek ostro odzove, zelo spretno in s pretirano prijaznostjo opravičuje vse vrste grehov kot nenamerne …

Tarcisio da Cervinara je bil eden izmed najbližjih sodelavcev patra Pija v kraju San Giovanni Rotondo. Njemu je p. Pij razkril, da je srečal satana v človeški podobi. Dogodek se je odvil v spovednici.

“Nekega jutra,” je začel pripovedovati pater Pij, “ko sem spovedoval moške, je k meni pristopil visok, vitek moški, oblečen s prefinjeno eleganco in izjemno lepih manir. Neznanec je pokleknil in začel izpovedovati svoje grehe. Bile so vse vrste grehov: zoper Boga, bližnjega, zoper moralo, vse vrste perverzij.”


PADRE PIO

Preberite še:
Ko je pater Pij za koga molil, je uporabil to učinkovito molitev

Pater Pij je spoznal sledeče: “Zagonetni spovedanec se je, celo po mojem poduku, pri katerem sem se skliceval na Božjo besedo, cerkveni nauk in moralo svetnikov, na vsak očitek ostro odzval, izredno spretno in s pretirano prijaznostjo je opravičeval vse vrste grehov kot nenamerne, hkrati pa je vsa grešna dejanja predstavljal kot normalna, naravna, moralno brezbrižna.”

“Pri tem je šlo,” je nadaljeval pater Pij, “ne le za strašne grehe zoper Boga Očeta, Jezusa, Mater Božjo in svetnike – ki jih ni nikoli neposredno poimenoval, temveč se je posluževal le brezsramnih parafraz -, ampak tudi najbolj gnusne, grozne grehe, ki so segali prav do dna.”


PIO

Preberite še:
Strah je hujše zlo od zla samega. 12 misli patra Pija, ki vas bodo opogumile

Naj živi Jezus, naj živi Marija

Odgovori skrivnostnega spovedanca so patra Pija presenetili: “Začel sem se spraševati: Kdo je to? Od kod prihaja? Kdo bi to lahko bil? Pozorno sem ga opazoval in skušal kaj razbrati iz potez njegovega obraza, hkrati pa sem bil pozoren na vsako njegovo besedo, da ne bi česa preslišal in bi vse popolnoma razumel.” Kaj se je zgodilo potem?

Pater Pij se takole spominja trenutka: “S trdnim in odločnim glasom sem mu ukazal: ‘Reci: naj živi Jezus, naj živi Marija.’ Takoj, ko sem izgovoril ti najslajši in najmočnejši imeni, je Satan nemudoma izginil v ognjenem plamenu in za seboj pustil nevzdržen, odvraten smrad.”




Preberite še:
8 romarskih krajev po sledeh p. Pija

Besede, ki jih je pater Pij namenil obsedenim

Oče Tarcisio je sodeloval pri številnih eksorcizmih, ki jih je vodil pater Pij. “Bil sem priča mnogostranskemu pristopu očeta do takih primerov. Ko so mu pripeljali bolnike, ki so jih dojemali kot obsedene, jih je pogosto prebodel s prodornim pogledom, nato pa se je obrnil na bolnika in k tistim, ki so z njim prišli: ‘Ozdravi se’, ‘Treba ga je ozdraviti’. V takih primerih je bilo jasno, da ne gre za obsedenost, temveč za psihično obolenje.

Izganjanja, ki jih je izvajal, se spominja Tarcisio, “so sledila Jezusovi metodi: obsegala so le eno besedo”.

Na krike, zvijanje obsedenih in poskuse fizičnih napadov je pater z glasom, ki ni dovoljeval ugovorov, ukazoval: “Molči!”, “Dovolj!”, “Boš končno prenehal?” ali celo “Pojdi proč!”. Po teh besedah “se je obseden človek takoj spet umiril”.


ROSARY

Preberite še:
Eksorcist: Tudi Slovenija ni imuna na satanizem

Slabši od svetega Mihaela

Preden je zapustil telo obsedenega, je Satan na patra Pija kričal: “Pater Pij, ti nas nadleguješ bolj kot sveti Mihael!” ali “Pater Pij, nehaj nam jemati duše in nehali te bomo mučiti!”

“Nekoč sem po takšnih besedah,” se spominja oče Tarcisio “rekel: ‘Duhovni oče, si slišal, kaj je povedal hudič?’ In on je odvrnil: ‘Satan se me boji!'” (Il settimanale di Padre Pio, 2017)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno mesto


WEB 3 MARTIN GOLOB VLOG 46

Preberite še:
Nauk pokojnega mladeniča, ki je v cerkev privabil več ljudi, kot bi jih pop zvezdnik




Preberite še:
Manekenka, ki je modno brv zamenjala za posvečeno življenje




Preberite še:
Kako lahko mama svoji hčerki da vedeti, da je lepa?

Tags:
hudič
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.