Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Mladenič, ki je kljub dvomom zdravnikov pretekel londonski maraton

Michael Beynon

Michael Beynon | Facebook | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 14/10/20

Zdravniki so Michaelu Beynonu dejali, da bo morda vse življenje moral uporabljati invalidski voziček, pa jim je dokazal nasprotno

Michael Beynon ima rad izzive. Čeprav se je 25-letnik rodil s celo vrsto zdravstvenih težav, vključno s prizadetim vidom, cerebralno paralizo in mišično hipertonijo, ga nič ni moglo odvrniti od tega, da bi nekoč uresničil svoje sanje.

Mladi Valižan se je nedavno udeležil londonskega maratona, ki so ga letos zaradi omejitev v boju proti epidemiji koronavirusne bolezni 19 priredili virtualno, čeprav so bili zdravniki prepričani, da bo vse življenje preživel na invalidskem vozičku. Če je Michael želel uspešno zaključiti tekmovanje, je moral preteči 42,195 km v največ 23 urah, 59 minutah in 59 sekundah.


IGOR GOSTE

Preberite še:
Ultramaratonci mu pravijo, da je nor: 100 kilometrov za družine z bolnimi otroki

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10221483521260603&set=a.1998798012772&type=3


WEB2-FATHER-CHILD-INSTAGRAM

Preberite še:
Deček z Downovim sindromom v sirotišnico? “Svojega malega medvedka ne dam!”

Uresničil svoje sanje

Čeprav je mladi športnik vedno sanjal o tem, da bo nekoč pretekel maraton, je želel to storiti s prav posebnim namenom: tekel je v imenu človekoljubne organizacije Mencap, ki pomaga ljudem z učnimi težavami. Ko si je torej tisto nedeljo zavezoval vezalke na svojih športnih copatih, ni tekel le za uresničitev svojih sanj, temveč za mnoge druge mlade ljudi, ki se zaradi svoje invalidnosti v življenju srečujejo z najrazličnejšimi ovirami.

“Rad bi nekaj prispeval družbi, da bo lahko še naprej podpirala ljudi, kakršen sem sam. Ljudi z različnimi učnimi težavami,” je tekač dejal v pogovoru za britanski radio.


POWELL BROTHERS

Preberite še:
Video fanta, ki prepeva svojemu bratcu z Downovim sindromom, obnorel splet

Virtualni trening in mamina pomoč

Michael je pojasnil, da se je na tekmo pripravljal s pomočjo virtualnega treninga, ki je bil “dober, včasih pa tudi zelo naporen”. Na srečo mu je pri tem pomagala mati Erica, ki je bila med tekom njegova spremljevalka in ga je navdušeno spodbujala, ko je trening postajal resnično zahteven.

“Od nekdaj je bil izredno navdihujoč in odločen mladenič,” je pojasnila Michaelova mati. Povedala je, kako se je njegova odločnost pojavila že v rosni starosti. Pri šestih mesecih, ko so ga v porodnišnici končno vzeli iz inkubatorja, “je bil trdno odločen, da preživi,” kar je njegova mati opisala kot točko preobrata v njegovem življenju.


Sister Stephanie Baliga

Preberite še:
Neverjetna redovnica: dosegla svetovni rekord in ob tem zbirala denar za dobrodene namene

Športni navdušenec

Zdi se, da je ta neobičajen začetek v življenju botroval številnim drugim športnim dosežkom. Benyon je pravzaprav olimpijec, saj je doslej na Specialni olimpijadi zbral že več kot 60 medalj v različnih disciplinah. In športni navdušenec se je, povsem neverjetno, kljub prizadetemu vidu na letošnji Specialni olimpijadi udeležil tudi smučarskega tekmovanja.

“Mislili smo, da mu niti ne bo uspelo prismučati do cilja. Toda popolnoma me je presenetil, in to se je še stopnjevalo, ko je uspel preteči maraton,” je Michaelova mati zaupala BBC-ju.

Michaelova odločnost in vztrajnost kažeta na moč njegovega značaja, mati, ki mu ves čas stoji ob strani, pa mu nudi nujno potrebno čustveno oporo. Erica je poudarila, da že zelo dolgo ni tekla, toda očitno je vsaj tako odločna kot njen sin, saj je z njim pretekla celotno dolžino maratona. Michael je ob prečkanju ciljne črte postal prvi Valižan z Downovim sindromom, ki je kdaj pretekel maraton.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


Seyed-Mohammad-Mahd

Preberite še:
Krščanski spreobrnjenec iz Irana: “Sveto pismo je vse, kar imam”




Preberite še:
Prav posebna aktivnost, ki bo spremenila vaš zakon


DECO

Preberite še:
Povej mi, kakšna je tvoja hiša, in povem ti, kdo si

Tags:
bolezenpreizkušnje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.