Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Martin Golob znova v živo: “Nismo sami!”

martin-golob-grosuplje-e1599746039311.jpg

OSEBNI ARHIV

Urška Leskovšek - objavljeno 16/10/20

Ob 19. uri vabljeni v Martinovo družbo

Ker je v večini slovenskih regij prisotnost vernikov pri svetih mašah prepovedana, v t. i. oranžnih regijah pa je zbranih pri maši lahko le 10, bodo nekateri duhovniki “obudili” svoje spletne dejavnosti, kot smo jih bili vajeni spomladi.

Toda tokrat so škofje dali navodilo, naj duhovniki svetih maš ne prenašajo prek spleta, lahko pa “nagovorijo svoje vernike, z njimi molijo in jih spodbujajo, da bodo čas preizkušnje lažje preživeli”.


CHURCH

Preberite še:
Kako bo z duhovnim življenjem v rdečih in oranžnih regijah? Škofje izdali podrobna navodila

Zato nas župnik v Grosupljem in na Lipoglavu Martin Golob vabi, da se mu vsak dan pridružimo ob 19. uri, ob nedeljah pa ob 10. uri, ko bo prebral Božjo besedo in jo razložil. Spodbuja nas, da mu pošljemo prošnje, za katere bomo skupaj prosili, na koncu pa bo duhovno obhajilo.

Stavek “Ne bojte se!” je 365-krat zapisan v Svetem pismu

Golob se je v nagovoru ustavil pri današnjem evangeljskem odlomku (Lk 12,1-7). Dejal je, da neverni nam vernim najpogosteje očitajo, da se znamo v cerkvi “lepo držati”, zunaj pa se obnašamo zelo drugače. “To hinavščino nam svet pogosto očita.” Izziv za nas je, da to, kar doživimo v cerkvi, pri evharistiji, živimo tudi zunaj cerkve.

Nasprotje hinavščini je biti prijazen, iskren, resnicoljuben, otroški, pravi Martin. “Med ljudmi čutim napetost. Čisto razumem, saj to niso ravno najlepši trenutki življenja. Kristjani smo pred izzivom, da v ta svet prinašamo nekaj Božjega. Vsak kristjan, naj bo sonček, svetnik med svojimi ljudmi.”

“Ni mi treba skrbeti, ker sem v Božjih rokah. Prepričan sem, da ta trenutek ni samo težek, ampak tudi zelo milosten. Beseda Ne bojte se! je 365-krat zapisana v Svetem pismu – za vsak dan. ‘Ne bom vas zapustil sirot,’ ta stavek me spremlja že več dni. Ne bo te pustil brez veselja, miru. Ves čas je z nami, nad nami,” zagotavlja Martin.

https://www.facebook.com/Zupnikm/videos/349503413142376


CHURCH

Preberite še:
Pokoronske cerkve: v kropilnikih razkužilo, zapečatene klopi, vernikov še manj kot prej




Preberite še:
Kako sem med lockdownom zapadla v hudo depresijo




Preberite še:
Martin Golob izdaja skrivnost slastnih pic, ki so jih vsi oboževali

Tags:
koronavirusMartin Golob
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.