Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Papež otroke po vsem svetu spodbuja k molitveni akciji

RÓŻANIEC DZIECI

Aid to the Church in Need

Ary Waldir Ramos Díaz - objavljeno 16/10/20

Papež podprl molitveno akcijo "Milijon otrok moli rožni venec"

Papež Frančišek je družine, otroke in vzgojitelje spodbudil k sodelovanju pri mednarodni molitveni akciji z naslovom “Milijon otrok moli rožni venec za enotnost in mir”, ki bo to nedeljo, 18. oktobra 2020.

Po nedeljski opoldanski molitvi angelovega češčenja je papež Frančišek podprl pobudo “Milijon otrok moli rožni venec” mednarodne človekoljubne organizacije Pomoč Cerkvi v stiski (AIN), v katerem bodo sodelovali otroci z vsega sveta, ki bodo molili za “vse, ki trpijo v kritičnih situacijah, ki jih povzroča pandemija”.


DZIEWCZYNKA Z RÓŻAŃCEM

Preberite še:
“Mami, rožni venec je dolgočasen!” Kako se odzvati?

Začetki v Venezueli

Akcija se je začela v Venezueli leta 2005, ko je več otrok pred neko kapelico molilo rožni venec, vsi prisotni pa so se spominjali besed svetega Pija iz Pietrelcine: “Ko bo milijon otrok molilo rožni venec, se bo svet spremenil.”

Povabilo je namenjeno župnijam, vrtcem, šolam in družinam. Izobraževalni centri ki so ob nedeljah zaprti, bodo lahko sodelovali v ponedeljek, 19. oktobra.

Molitvena akcija bo služila tudi kot prošnja za konec zdravstvene in gospodarske krize, ki jo povzroča pandemija. “Naš svet ni več isti in to, kar je bilo do zdaj samoumevno, ni več isto,” je komentiral kardinal Mauro Piacenza, predsednik AIN International.


MODLITWA

Preberite še:
Marija nam neprestano ponavlja: “Molite rožni venec!” Mamo pa je treba ubogati

Gradivo v več jezikih

Italijanski kardinal je na otroke naslovil pismo in jih spodbudil, naj bodo glavni junaki v teh težkih časih: naj sodelujejo in si pomagajo. “Ne smemo pa pozabiti, da največja pomoč prihaja od Boga,” je zapisal kardinal. “Materiali za molitveno akcijo so na voljo v 23 jezikih, vključno z arabskim in več afriškimi jeziki,” je pojasnil pater Martin M. Barta, cerkveni asistent za AIN International.

AIN International pričakuje sodelovanje dečkov in deklic iz skoraj 80 držav s petih celin, od Mehike do Papue Nove Gvineje. “Naj nas ta skupna pobuda molitve rožnega venca napolni z novim pogumom in zaupanjem v ljubeče Božje varstvo, ki nam ga želi dati po svoji sveti materi,” je dejal pater Barta.

Po več kot desetletju se je akcija hitro razširila na vse konce sveta. AIN ga podpira od leta 2008 in je bil zadolžen za njegovo organizacijo na mednarodni ravni, prav tako pa je zagotavljal tudi posamezne akcije za molitve župnij, skupin otrok, družin, pa tudi didaktične vodnike za branje marijanskih molitev.


FAMILY PRAYING

Preberite še:
Nepopolno, a resnično: tako pri nas molimo rožni venec

Frančišek in rožni venec

Na praznik Rožnovenske Matere Božje (7. oktobra) je papež Frančišek pozval vse vernike, da še posebej v mesecu oktobru ponovno odkrijejo lepoto molitve rožnega venca sredi svetovne zdravstvene krize. Pozval jih je, da naj prek te molitve ponovno odkrijejo služenje drugim.

Papež Frančišek je spomnil tudi na številna Marijina prikazovanja po svetu in poudaril, da nas je “Gospa pogosto pozivala k molitvi rožnega venca, zlasti ob grožnjah, ki se širijo po vsem svetu. Še danes, v tem času pandemije, je treba v rokah imeti jagode rožnega venca, moliti zase, za svoje ljubljene in za vse ljudi. Vse vas priporočam Kraljici rožnega venca in vas iz vsega srca blagoslavljam.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.
Preberite še:
Papež nas vabi, da zmolimo ti dve molitvi za edinost
Preberite še:
Rak dojk: “Milijon neodgovorjenih vprašanj, težkih misli, predvsem kaj bo s hčerko, če umrem”
Preberite še:
Kako sem med lockdownom zapadla v hudo depresijo

Tags:
molitevotrocipapež Frančišek
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.