Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Komaj pol kilograma težak se je kar 133 dni boril za življenje

Russell Appold Jr.

Russell William Appold | Facebook | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 23/10/20

Zdravniki so bili v dvomih, toda mali Russell Appold je dokazal, da je pravi mali čudež življenja

Ko je 1. oktobra letos mali Russell Appold ml. zapuščal bolnišnico, je bil oblečen kot kralj. Zelo primeren naziv za dečka, ki se je za svoje življenje boril vse od svojega rojstva pri 22 tednih nosečnosti.

Za njegovo družino se je tako končalo zelo stresno obdobje, saj sta njegova oče in mama zadnjih 133 dni preživela v stalnem strahu za sinovo življenje.

Pred rojstvom Russella sta Natasha in Russell Appold st. v času nosečnosti izgubila kar tri otroke, saj ni bilo srčnega utripa. Tokrat so zdravniki ugotovili, da ima mali Russell močno srce, vendar pa je imela mama Natasha težave s popuščanjem materničnega vratu.


WCZEŚNIAK

Preberite še:
Deček, rojen v 23. tednu nosečnosti, kljubuje vsem napovedim

Ob rojstvu tehtal le 450 gramov

V 22. tednu nosečnosti se je tako začel porod. “Oba z zaročencem sva jokala in začela moliti,” je povedala mlada mamica v enem izmed intervjujev. Ob rojstvu je deček tehtal le 450 gramov. Zdravniki so močno dvomili, da bo preživel, toda zahvaljujoč zdravstvenemu osebju v bolnišnici v Louisiani mu je uspelo. “Če ne bi bilo njih in Boga, dvomim, da bi bil danes med nami,” je poudarila Natasha.

“Bil je tako velik kot moja dlan. Danes pa je pravi korenjak,” je povedal ponosni očka. Po 19 tednih na intenzivni negi je mali borec lahko odšel domov, ob odhodu pa je tehtal več kot tri kilograme.


MILI

Preberite še:
Njeni dvojčici sta se rodili, ko je bila na robu smrti zaradi koronavirusa

Natasha je ustanovila tudi posebno stran na Facebooku, kjer je delila svojo zgodbo, s katero želi pomagati tudi drugim družinam, ki so se znašle v podobni situaciji.

https://www.facebook.com/TulaneLakeside/videos/621929938491580

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


STOPY W DŁONI MATKI

Preberite še:
Rojstvo nedonošenčka – moja zgodba


twins

Preberite še:
Bratec z bližino rešil življenje svojemu nedonošenemu bratcu


BIG FAMILY

Preberite še:
Gospod se je dotaknil nedonošenčka: “Ne boj se, o Jakob, črviček, tvoj Bog te bo rešil”

Tags:
nosečnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.