Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ko zbolite, svojo bolečino združite z Jezusovim trpljenjem

WOMAN,SICK,FLU

Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 27/10/20

Bolezen bomo lažje prenašali, če jo bomo združili z Jezusovo bolečino na križu

Ko zbolimo, je povsem naravno, da se običajno malce pritožujemo. Zboleti ni prijetno in pripravljeni smo storiti vse, kar je v naši moči, da bi se temu izognili.

Medtem ko je vsekakor dobro, da bolezen zdravimo, pa moramo tudi sprejeti bolečine, ki to bolezen spremljajo, in jih združiti z Jezusovim trpljenjem na križu. To je pomembno tudi zato, ker s tem dobimo pravo predstavo o svoji bolezni ter vsaj malo spoznamo neznosno bolečino, ki jo je Jezus trpel za nas.

Sv. Frančišek Borgia je o tem pisal v svojih spisih, v katerih nas spodbuja, naj si v mislih predstavljamo hudo bolečino, ki jo je na križu doživljal Jezus.


SICK

Preberite še:
Molitev, da bi znali sprejeti bolezen kot del Božje volje

Ko zbolite in prenašate hude bolečine, si v mislih predstavljajte bičanje, kronanje s trnjevo krono in križanje. Jezusa so rane prekrivale od glave do peta; hotel je, da noben košček njegovega telesa ne bi bil izključen iz bolečine, da nam ne bi bilo treba trpeti ničesar, česar sam še ni izkusil, in da bi občutili potrebo, da vse svoje trpljenje vedno darujemo Njemu.

Nekaj trenutkov premišljujte o tej neusmiljeni stvarnosti. Jezus je trpel neznosne bolečine od vrha glave do konca stopal. Niti en sam košček njegovega telesa ni bil izvzet iz tega nepredstavljivega trpljenja.


WOMAN RUN HAIR

Preberite še:
3 načini, kako okrepiti vaše zdravje s pravilnim dihanjem

Včasih, ko zbolimo ali ko nas mučijo bolečine, se nam zdi, da si nihče ne zna predstavljati našega trpljenja. Toda Jezus je prenašal dosti večje bolečine in to je storil povsem prostovoljno, iz svoje neskončne ljubezni do nas.

Zato križ v rokah bolnika ali na steni bolniške sobe lahko predstavlja vir neizmerne tolažbe. Spominja nas na bolečine, ki jih je trpel Jezus, in nam sporoča, da v svojih bolečinah nismo sami.

Ko vas bodo naslednjič mučile hude bolečine, pomislite na Jezusa in svojo bolečino združite z Njegovim trpljenjem ter se Mu zahvalite za Njegovo brezmejno ljubezen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


CHORES

Preberite še:
Kako nas lahko vsakdanja opravila privedejo do svetniškega življenja


KLEMEN REBOLJ

Preberite še:
“Ko nismo v dobri koži, se do bližnjih obnašamo podobno, kot nezavedno ravnamo s seboj”


CONTEMPLATE

Preberite še:
Kako sprejeti obdobje, ko ne morete več imeti otrok

Tags:
bolezentrpljenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.